visar en klocka samling

Sarah Van Årsdale visar kreativt skrivande vid New York University. Hennes tredje roman, Grand Isle, kommer att publiceras under våren 2012, genom SUNY Press, det var en finalist i 2008 University of Michigan Novel Contest. Hennes andra roman, blått, vann Peter Taylor Priset för romanen och offentliggjordes av University of Tennessee Press 2003, och hennes första roman, Mot Amnesia, publicerades av Riverhead Books 1996.

Många gånger, foton från rum i inredningstidningar och annonser de innehåller inte skjuten i riktiga hem, men i studior. Detta är bra eftersom det ger kontroll över vad som illustreras, men det hjälper inte mycket att räkna ut hur du beställer alla grejer som vi samlar i verkliga livet.

Men här ser vi en riktig rum som används av en riktig husägare. Vi tittar på det i termer av Sheffield Tre riktlinjer för Inredning, funktion, humör och harmoni, med fokus på funktion först.

Funktionen hos detta rum främst är att fungera som ett vardagsrum. Det finns plats för underhållande flera personer på en gång, och arrangemanget av soffan och stolar ger en bekväm gruppering för umgänge. Den stora soffbord ger gott om plats för tidskrifter, böcker, drycker och snacks, så att rummet kan tjäna antingen som en mer formell samlingsplats eller som en, avslappnad rum där nära vänner kan slappna av. Skåpet över från soffan innehar en tv, det är snyggt dold när den inte används, och ändå lättillgänglig när den ville.

Men den andra funktionen är att hålla en samling, speciellt en samling av klockor och tavlor. När du funderar på att dekorera en vägg, kan du frestas att bara hänga en målning och tror att du är begränsad till en målning per vägg. Men med hjälp av väggen för flera stycken tillför en ny dimension till rummet. Lägga klockorna bokstavligen lägger dimension, som betraktaren dras till olika djup, färg och form klädd längs hela väggen.

Om man tittar på stämningen här: det är avsiktligt avslappnad. De många objekt som visas på väggen och i glaset monter visar ett rum som verkligen levde i, som ägaren har lägga till objekt över flera år. Detta ger en mer avslappnad stämning. Detta är dock rum något men slumpmässigt sätta ihop, allt placeras med hänsyn mot hur det kommer att fungera tillsammans med de andra punkterna, och detta håller rummet från känslan alltför vardagligt eller rörigt.

How do you uppnå harmoni i ett rum med så många disparata bitar? Observera att klockorna är inte alla av samma stil, vissa är antikviteter, några är helt moderna. Men eftersom det är alla klockor, de harmoniserar med varandra, eftersom ytorna stämmer, och händerna är alla tickar tiden bort i samma takt. Likaså finns det likheter mellan de målningar, i form av inramning, färg och komposition, så att det övergripande utseendet fungerar som en helhet.

Kom ihåg att du kan lägga till din samling utan att nödvändigtvis ta upp mer väggyta. Här, en klocka fungerar också som ett soffbord, och en annan som en display tabell, skapad med det uttryckliga syftet att hålla dyrbara föremål och gamla foton. Om du har en spridning av små saker, såsom bilder, gamla stift från politiska kampanjer som gått, eller matchbooks från en speciell restaurang, anser corralling dem till en enad montern. Lägg ett par ben, och du har en pjäs som fungerar både som en samlar skyltfönster och som en möbel.

Tricket att visa någon form av en samling, då är att ordna objekten så att deras likheter spela ut varandra i stället för att arbeta mot varandra. Det hjälper att ha flera olika saker grupperade, för att ge variation och att skära ner på konkurrens om betraktarens uppmärksamhet. Här är de klockor och tavlor visas på ett sådant sätt att varje bit blir den maximala mängden uppmärksamhet, och ändå grupperingar fungera som en helhet samt.