utforma split järnväg staket

Steg 1 – Bestäm Style

Steg 2 Fördelar

Steg 3 – Economics

Steg 4 – Överväganden

Utforma split järnväg staket är inte så svårt att göra på grund av sin enkelhet. Mycket populär tack vare bönder i Amerika under artonhundratalet, var denna typ av stängsel ersättas med billigare taggtråd som visat sig vara mer effektiv. Men en gång hem landskaps fångats på, split stångstaket har återigen blivit populärt med husägaren. Det finns flera grundläggande mönster finns för denna typ av stängsel. Några idéer beskrivs nedan.

De vanligaste delade järnväg staket i USA under artonhundratalet var precis vad namnet antyder. De var fristående, byggt i en sicksacklinje utan stödjande inlägg. Skenorna staplades ovanpå varandra med hjälp av ett enkelt förregling systemet och sicksackmönster tillåtet skenorna att stå på sina egna. Detta var naturligtvis en billigare typ av staket för att konstruera och underhålla, men det är tveksamt om stilen skulle vara lika populär idag för en bostadsfastighet. Ju mer populär version av stängslet är stolpen och järnväg version. Detta kräver inställning grov huggen inlägg med jämna mellanrum i marken och föra in de delade skenor i ungefär skära hål i stolparna. Denna typ av stängsel har en oavbruten utsikt från huset, men samtidigt ger lite i vägen för integritet eller säkerhet.

Om stängslet är bara skyldig att markera gränsen av fastigheten, är detta en av de enklaste stängsel för att installera på grund av dess enkla material och grundkonstruktion. Ju större egenskapen längre stängslet tar att installera. Post hål behöver gräva och betong hälls att ställa in inläggen. Då skenorna måste sättas in i stolparna. Dina händer kommer inte drabbas av samma övergrepp som du skulle få från ett taggtrådsstängsel. Du kommer att använda mycket mindre material än vad som krävs för en lamell eller staketet.

Det finns två skäl till varför split järnväg staket var populära inom jordbrukssektorn. Stängslet konstruktionen var en enkel men robust sätt att markera landgränserna men det inte kräver användning av verktyg spikar eller pinnar. Det trä som används inom bygg var lättillgängliga. För det andra, under förutsättning att det jobb för många unga män, som arbetade på att dela polerna ger dem en lön att leva på och som gör det möjligt för jordbrukarna att markera sina gränser utan den extra bördan av att behöva dela polerna själva.

Även stängslet är enkel att konstruera och kommer inte skymmer sikten, är det inte helt anpassade till varje hem. Det påminner om det gamla väst och de stora ranch populärt i filmer. Det passar väl runt en gammal stil ranch hus eller en kolonial tvåvåningshus med en stor veranda, men det skulle vara på sin plats kring ett halmtak hus i en engelsk trädgård. De två utföranden är helt inkompatibla. Men om din trädgård är mer land stil och ditt hus är ser mer ut som en stuga än en herrgård, då den delade stångstaket kan vara precis vad du behöver.