utforma en hög trafik kök

För 15 år, arbetade Dave Donovan som en elektriker för University of Pennsylvania, där han specialiserade sig på elinstallationer, felsökning, underhåll och reparation i både bostäder och industriella miljöer. År 2005 Dave gjort övergången från att arbeta på elektriska system och hem saneringsprojekt att skriva om dem.

Varje hem har ett vardagsrum eller vardagsrummet, men i sanning, det är i köket där de flesta av gångtrafik ackumuleras. Oavsett om du har en familj med några barn, några husdjur eller om du vill vara värd för helgen galor, har ett kök som är i stånd att motstå hög trafik är nyckeln till att förebygga framtida kostnader i samband med reparationer, städning eller ersättare.

Från färgen på väggarna till golvmaterial, finns det sätt du kan öka hållbarheten och skönheten i ditt kök. Låt oss först betrakta golv alternativ.

Hög trafik Kök – Golv

Det finns ett brett sortiment av kvalitetsgolvprodukter som du kan installera för att öka skönheten i ditt kök, men om du vill att golvet ska kunna motstå straff, vissa val är bättre än andra.

Till att börja med, Pergo och naturliga lövträd finns två stora golv alternativ, men om du har en stor familj, speciellt yngre barn, då jag inte rekommendera det. I köket, det finns en hög sannolikhet för att vatten, juice eller annan vätska kommer att spillas på tillfälle. Även om dessa golvprodukter anspråk på att kunna motstå fukt, med tiden kommer skivorna att börja spänne och varp. Dessutom, lövträ repor lätt och behov lackeras ofta för att bibehålla sin vackra utseende.

Linoleum och vinyl fungerar bra i många kök. De är billiga, lätta att rengöra och enkel att installera, men de också kan drabbas av slitage från alltför mycket trafik och tung apparat eller stol rörelse.

Keramik eller sten kakel är ofta ett bra val, men på grund av spill faktor, måste du använda en icke-porös platta eller en som inte har skrymslen och vrår. Medan kakel ser och varar exceptionellt bra, kan det vara ett dyrt alternativ, så handla klokt.

Andra kök golv alternativ inkluderar målat betong, travertin, granit och andra stenbaserade material.

Hög trafik Kök – Walls

Förutom golv, är den andra utsatt för hög trafik genom köket väggarna. När barn eller husdjur är i närheten, kan väggarna lätt bli scuffed, repad och rent snuskig, att inte tala om ansamling av matlagning fett!

Även om dessa skäl kan tyckas som om de gör bäst för halvblank färg är det go-to val för färg i köket, är den verkliga orsaken till denna typ av färg som det fungerar bäst på att hålla fukt från att sippra in i väggarna . Tillbaka innan kök hade moderna frånluftsfläktarna skulle ånga som avges från konservering och matlagning resultera i vatten-loggade gips, som är en grogrund för mögel och bakterier. Genom att tillämpa halvblank färg, skulle fukten inte kunna tränga in och städa upp kan vara en bris.

Idag kan kök målas med någon typ av färg, till och med matt eller flat. Detta är möjligt på grund av förbättrad ventilation och det faktum att inte varje tum av väggen måste exponeras, en sida vid sida kakel är ett exempel.

Med detta sagt, kan det dock vara mycket svårt att hålla väggar målade med matt eller matt färg ren från smutsiga fingrar. Om stökigt barn är ett bekymmer, regerar sedan halvblank fortfarande högsta som valet för köksväggen färg.