utforma ditt landskap med Impatiens

kant Plantering

mass Plantering

träd gränser

behållare Plantering

Med användning av färgteman

Impatiens kan ge en omedelbar explosion av färg och lägga symmetri till alla hem trädgård eller liggande. Denna färgstarka, långvariga blunder har några speciella krav, dock som behöver tas i beaktande innan du urskillningslöst hålla dem i marken.

Många hem trädgårdsmästare hitta långa sträckor av karga sängar längs gräsmattor tråkiga och tråkiga. En lösning är att plantera kanterna med impatiens. Kant material kan vara symmetriska tegel, oregelbundet formade stenblock, plast eller syntetiska kant, eller ens järnvägsslipers. Hela syftet med kant material är att hålla ogräs borta och gräs från att invadera plantering område. Impatiens fungera som en naturlig och färgrik gräns längs kanten och göra övergången från gräsmattan till uppfart, hus, träd eller trädgård sömlösa och beställt.

Plantering längs kanten innebär att du inte förlänga impatiens utöver en viss sträcka. Utöver vad som gör design mer av en massa plantering.

Svepande landskap med massor av areal eller karga områden som kräver symmetri kan dra nytta av mass plantering av impatiens. Böjda gränser snitt mellan gräs och träd, till exempel fungera som en naturlig gränslinje. Innanför gränsen och så långt som landskapet tillåter, ett hav av impatiens sätter området lägenhets och med åtskillnad.

Om förhållandena tillåter och designen är lämplig för hemmet landskapet, prova att lägga impatiens som en ram runt träd. Kom ihåg att impatiens föredrar full skugga och tål halvskugga. Bara inte plantera dem i ett område som tar emot hela solen, eller de behöver konstant vattning och kommer inte att blomstra.

Fick en stor uteplats eller däck som behöver jazzing upp? Överväga att plantera Impatiens i behållare eller korgar och hängande upp dem med jämna mellanrum. Var medveten om att container impatiens växter kräver mer vattning och regelbunden applicering av en flytande gödselmedel (var 3 till 4 veckor) än Impatiens planterade direkt i landskapet.

Det finns många sätt att använda färg i utformningen av ditt hem landskap. Med en monokrom tema, en enda färg Impatiens symboliserar enighet och konsekvens. Monokromatisk trädgård färg är vilsam för ögat och mindre störande.

Analoga eller närliggande färger är de som är bredvid eller nära varandra på färghjulet. Med hjälp av dessa färgteman för impatiens i trädgården handlar om färgintensitet, som är mer dominerande eller placering av färger.

Det finns varma färger och kalla färger, kompletterande (motsatta) färger, neutrala och sort.

En stenparti, som ligger i ett hörn av partiet eller vid staketet, är ett annat område att plantera impatiens i landskapet. Eftersom impatiens växa till en höjd på mellan 16 och 18 inches, bör de planteras som antingen den första eller andra raden i berget trädgårdsdesign. Arrangera nästa grupper av planteringar efter storlek, färg, form och struktur för maximal effekt.

I slutändan, designa din landskap med Impatiens är mycket vad som fungerar bäst för dig. Med rätt odlingsförhållanden (skugga till halvskugga, adekvat fukt, regelbunden gödsling), kommer impatiens göra en fin komplement till alla landskap design.