uppfart på en sluttning: gjutningen tips

Utjämning din hälla Surface

Avstånd dina formulär enhetligt

Beställning Din Betong

Hälla Din Betong

Avslutat Betong

Under vissa förhållanden kan en nybörjare i cementarbete teoretiskt vara framgångsrika i att hälla en konkret lutning. I verkligheten, gjutning av betong på en plan yta, ensam, kan vara svårt. Hälla på en sluttande yta kommer inte bara kräver att du har rätt verktyg och material, men en del skicklighet och erfarenhet av att använda dessa verktyg. Här är några instruktioner som kan hjälpa dig om du planerar ett projekt som detta.

Innan du häller din betong du behöver för att förbereda att betongen ska hällas på. Denna bit mark kommer att behöva vara i nivå från sida till sida. Annars kommer din uppfart inte vara i nivå från sida till sida. För att skapa denna nivå tillstånd, kommer du troligen att behöva ta bort en del av smutsen från markytan. Du kommer att kunna kontrollera nivån på denna yta mer noggrant när du bygger ditt formulär.

Du kan se till att din häll kommer att vara av enhetlig bredd när formuläret har installerats och mäter mellan sidobrädor för att vara säker på att avståndet mellan dem är enhetlig. Formuläret kan göras genom att köra fyra 1 tum stakes i marken för att markera hörnen på din uppfart. Dessa insatser bör vara av lika avstånd från sida till sida och uppifrån och ned. En sträng sträckte sig från den övre insatsen till botten insatsen kommer att fungera som en guide för dig att placera din sida formulär. När dessa två parallella strängar är på plats, bör avståndet mellan dem vara samma. Dessutom bör avståndet från strängarna till marken under dem vara enhetliga. Om det är, kommer detta att berätta konkret djup, när hälls, kommer också att ha enhetlig djup.

Du behöver din betong för att vara den lägsta nedgången tillåtna. Du kan få dessa ersättningar från din lokala byggnadsinspektör. Lägre nedgång hänvisar till konsekvens av betongblandningen. Betongblandning av en lägre nedgång kommer mer sannolikt vistelse på plats när den är hälls och planat. När du vet nedgången ersättning, kan du sedan beställa din betong med denna tillåtna nedgången nivå från betongsats anläggningen.

När betongen lastbilen anländer, bör föraren häll i den nedre delen av backen först, sedan vidare uppåt med häll. Om du har olika villkor djup i din häll, den djupaste av dessa fundament bör hällas först. Detta kommer att ytterligare säkerställa att din betong kommer att vara mindre benägna att köra nedförsbacke. Som flyt fortsätter, med användning av en betong vibrator i den våta betongen kommer att ta bort tomrum eller bubblor

När pour är klar, med hjälp av en 2×4 placeras över topparna på de två sido former och flytta den från sida till sida kan du skapa en plan yta. När betongen har delvis ställa in men inte helt härdat, kan du skapa en något ojämn yta genom att borsta den med en styv kvast.