trösklar: aluminium eller trä?

Aluminium Tröskelvärden Fördelar

nackdelar

Trä Tröskelvärden Fördelar

nackdelar

Olika trösklar material är tillgängliga på marknaden. Tröskeln, även kallad en sadel, är en funktion monterad under en dörr för att hjälpa förstärka dörrkarmen. Det minskar också gapet mellan basen av dörren och golvet, vilket förhindrar luft och fukt infiltration in i huset. Det hjälper också till att hålla ute damm, smuts, buggar och små skadedjur. Vid användning inomhus, sadlar bidra till att avgränsa golvmaterial mellan olika rum. Sten, metall och trä är några vanliga material för dörr sadlar. Gummipackning sadlar är vanliga på cement-typ garage golv. Innan du bestämmer dig för en aluminium eller trä tröskel, överväga följande fördelar och nackdelar med varje. C

Aluminium sadlar har hög draghållfasthet. Detta gör dem mer motståndskraftig än trä typ. Sadlarna är också brandsäkra som bidrar till deras hållbarhet. Om du föredrar en sadel med låga underhållskrav, gör aluminium ett bättre val än trä. För att rengöra tröskeln, du bara torka med en fuktig trasa. Du behöver inte färgas eller måla trösklar aluminium för att hålla dem i gott skick. Detta minskar på underhållsbehov.

När det gäller miljöhänsyn, aluminiumpriser högt. Den kan återvinnas på obestämd tid. Detta minskar utnyttjande av nya resurser. Det gör aluminium sadlar en miljövänlig val om du har gröna frågor.

Aluminium sadlar är ett dyrare alternativ än trä. Stor inverkan kan buckla tröskeln. Om detta skulle inträffa, kommer du att tvingas att ersätta funktionen och medföra kostnader. En tröskel aluminium genomgår kontraktion och expansion med temperaturförändringar. Med tiden försvagas såväl struktur och bidrar till slitage.

Aluminium sadlar är också mottagliga för korrosion. Omfattande korrosion förstör utseendet på sadeln och nödvändiggör utbyte. För vissa verkar en tröskel aluminium kall och metalliknande och gör lite för att förbättra atmosfären.

De ger en varm känsla i ditt hem på grund av den naturliga överklagande av trä. De kostar också mindre än aluminium sort som bidrar till att hålla din budget låg. Trä sadlar är mer mångsidig än typen aluminium. Detta beror delvis på att det är mycket lättare att forma trä för att uppfylla dina specifika krav storlek. Trä sadlar är också tillgängliga i olika stilar och fungerar bättre om du har ett trägolv. Det är möjligt att få en trä sadel som matchar träfibrerna av ditt golv. Du kan också ge fläckar sadeln för att matcha färgen på golvet. Detta förbättrar din inredning på grund av högre estetiskt tilltalande.

Trä trösklar är inte lika hållbart som aluminium. Stor omsorg måste vidtas för att hålla vattnet borta från tröskeln. Detta bidrar till högre underhållsbehov av trä sadlar. Vattenretention kan orsaka trä att varp, split eller ruttna med tiden. Repor och märken också utveckla lättare på en trä tröskel än aluminium. För att hålla en trä tröskel i gott skick, måste du färga eller måla den med jämna mellanrum. Om detta är förbises, är träet sannolikt att försämras snabbt på grund av effekterna av elementen.

Trä trösklar är också föremål för mögel och mjöldagg angrepp. Detta ökar din underhållsarbete. Även om trä kan återvinnas, den har en mycket kortare recycle kapacitet som aluminium.