torktumlare vent slanglängder: hålla det kort

optimal prestanda

perfekt läge

Rakare är bättre

Torktumlaren vent kommer att spela en stor roll för effektiviteten i torktumlaren. I själva verket är en dåligt ventilerad torktumlare kommer inte att fungera på det sätt du önskar. Du kan spendera en massa pengar på en high end torktumlare, men om det inte ventileras ordentligt det aldrig kommer att nå sin potential.

Den kortare tork vent, desto bättre. Detta beror på att den fuktiga luften har att sugas ut genom ventilationsöppningen. Om luften har en lång väg att resa, är det inte lika effektiv. Därför är det bäst att hålla tork vent så kort som möjligt. För att maximera kraften i torktumlaren, bör du överväga fyra faktorer, längden på slangen, placeringen av torken, och kanalen rutt.

Faktum är torktumlaren kommer att fungera bättre om ventilen är kortare. En lång tork utlopp kan orsaka dina kläder att torka långsammare. Detta kan inte utgöra ett problem för små laster, men när du torkar stora täcken och tunga sängkläder, vill du torktumlaren för att kunna få dessa laster torrt i en rimlig tid.

Eftersom du använder en lång tork vent gör torken arbeta hårdare för att släppa ut luften, kan det förkorta livslängden på torktumlaren.

För att hålla tork vent så kort som möjligt, är det bäst att placera torkaren i närheten av en yttervägg. Detta gör att du en kort kanal sikt. Detta är en av anledningarna till att tvättmaskin och torktumlare hook-ups ofta ses i källaren. I källaren ger enkel tillgång till utsidan.

Om torktumlaren är i ett inre rum och torken utlopp kan inte vara lätt att dirigeras till utsidan, måste du överväga en annan väg. Om torktumlaren är nära vinden, kan du dra den upp och ut genom taket. Alternativt kan du dirigera ventilen genom källaren och ut genom en yttervägg där.

Om du måste köra en lång längd av kanalen, bör du överväga den lokala byggnormer. Dessa riktlinjer ger vanligen en maximal längd för kanal ventilera en torktumlare. En tumregel att följa är en maximal längd på 25 fot. Om du måste böja kanalen i en 45-graders vinkel, bör du ta bort 2,5 fot per krök. Om du upptäcker att du behöver för att skapa en 90-graders krök böj, måste du dra av 5 fot från den maximala längden per krök.

Det är bäst att hålla torkventilations körs i en rak linje. Du kommer att uppleva färre träskor och lånade ackumulering när torken utlopp är fritt från böjar och vändningar. Emellertid har även en kort tork utlopp för böjas ibland. Om du behöver böja torktumlaren vent du bör kontrollera det regelbundet för att se till att det inte finns några träskor. Tyvärr kan 90-graders böjar skapa en fristad för lånat. Detta är desto viktigare om du måste köra en lång längd på utsidan.

Det är allt. Kom ihåg att hålla kanal avluftning torktumlaren så kort som möjligt för maximal effektivitet torktumlare.