studentrum utsmyckning: väggarna är din arbetsyta

Du är äntligen iväg till college och slutligen ut av mamma och pappas hus. Väggarna i ditt nya studentrummet är din arbetsyta och du har inga begränsningar, (utom möjligen ekonomiska). De flesta sovsalar är inte mycket rymliga och är ganska intetsägande. Och i slutet av din vistelse, mer än troligt att du kommer att behöva måla väggarna tillbaka till det skick de var när du flyttade in. Ha detta i åtanke när man betänker mörkare färg färger.

Färg och Mood

Coola färger som blått och grönt är lugnande och avkopplande, medan naturliga färger som beige, grått och mullvad är populära eftersom de är lätta att matcha sängkläder med, medan ljusa färger som gula och röda har en varm effekt, vilket är bra för kallt platser. På andra sidan av traditionella färger, många tonåringar älskar också den svarta färgen, som är roligt om du in rock n ‘roll och vill affischer över väggarna. Det blir en stor grotta effekt. Hot pink är också en rolig, livlig färg som fungerar riktigt bra med vit och svart sängkläder och möbler. Men om du delar studentrummet med någon du inte vet, kanske du vill tona ner lite till något ni båda kommer att njuta av att leva och studera i.

Färg och budget

Mer än sannolikt, kommer du att vara på en budget, både med tid och ekonomi, så att du bara vill måla en gång. Om du är på en riktigt tight budget, överväga att få en pint av färg och bara måla en vägg, gör det räknas med en riktigt fet färg. Det är mycket populärt i London för att måla precis taket i ett rum i en ljus gul, röd eller blå. Detta ändrar utseendet på hela rummet, men det är svårare att måla taket än väggarna. Och, återigen, kommer du mer än sannolikt måste måla två gånger, även när du lämnar. Ett annat alternativ, om du bara vill ha en stänk av färg, bara måla dörren.

När dina väggar är målade, överväga en tapet gräns eller stenciling ett mönster på väggen. Gränserna är lätta att tillämpa, blöta ner dem och använda en trasa som man trycker för att driva gränsen papperet mot väggen. Även om du bara måla en vägg, kan du gränsar till hela rummet. Att stencil, kan du köpa en färdig stencil eller antingen rita något direkt på väggen och måla den i, eller ta en enkel tidigare mönster och förstora det genom fotokopiering det, smeta en krita färg som kommer att dyka upp på väggen hela baksidan av fotokopia, tejpa den på väggen och med en penna beskriva mönstret på väggen. Fyll detta med färg, och du har ett mästerverk för att studera bredvid.

När du förbereder dig för att måla dina väggar, om du har valt en mörk färg, finns det främsta rockar som hjälper dig att enkelt återgå till vit. De är dyr, men spara massor av tid.