skillnader mellan inomhus och camping sovsäckar

Sovsäck Defined

Inomhus sovsäckar

utomhus~~POS=TRUNC Bags

Vad ska titta efter i Outdoor sovsäck

Sovsäcks Isolering

temperatur~~POS=TRUNC

Storlek

Medan de båda bärbara sängplatser, camping sovsäckar är helt annorlunda från inomhus sovsäckar. Du vill reda ut skillnaderna innan du investerar i något slag.

Alla sovsäckar, oavsett avsedd för camping eller inomhusbruk, är i grunden påsar som zip stängda och rullas upp eller stoppade i en säck för lagring. Ett antal faktorer skiljer inomhus från utomhus sovsäckar inklusive tygmaterialet, fyllnadsmaterial, storlek, form och temperaturgradering.

Inomhus sovsäck är i allmänhet mycket billigare än en sovsäck avsedd för camping eller backpacking ändamål. Det i allmänhet inte kommer att ge värme och komfort av en sovsäck avsedd för utomhusbruk. En inomhus sovsäck, som ofta kallas slummer väskor, används i allmänhet för Bal av barn. De kan komma till hands för yngre medlemmarna av familjen när övernattande gäster innebär att du har fler människor än sängar. Dessa påsar har ofta tecknade serier eller andra populära media karikatyrer på dem. Generellt är de inte väderbeständiga och är inte avsedda för utomhusbruk vid kall väderlek.

Utomhus sovsäckar, å andra sidan, kommer i olika former, storlekar och med en mängd fyllnadsmaterial som gör påsen inte bara bekvämt, men lätta och lättare att bära.

När man överväger ett köp av en utomhus sovsäck, några av de faktorer att tänka på är: typ av isolering fyllning, temperaturgradering och storlek.

När man överväger en påse för camping eller backpacking, är oerhört viktig typ av isolering. De två grundläggande alternativen är ned fyllning eller syntetisk fyllning. Om du kommer att använda påsen i en regnig, fuktigt klimat, kommer du vill välja en syntetisk väv. Syntetiska fyllda säckarna är lättare att torka ut om de blir fuktiga eller våta. Ner, å andra sidan och, håller vatten och är svår att torka ut när det blir vått. Men ner är lätt, är lättare att bära, och är bekväm när den används för att sova i ett torrt klimat.

Tyvärr, det finns ingen temperaturgradering universell för sovsäckar, endast de betyg som tillhandahålls av tillverkare. Temperaturklassningen är utformad för att fastställa normer för temperaturområden för bekväm att sova. Om du väljer en väska för dig eller någon som föredrar att sova i kallare temperaturer, då du kommer att vilja välja en påse med en temperatur klassade för lägre temperaturer.

Det finns ett brett utbud av sovsäck storlekar som är avsett för en större användarkomfort. Dessa inkluderar dubbla sovsäckar för par, mamma påsar (avsedda för en stramare säkrare passform – även varmare), och mindre sovsäckar för kvinnor och ungdomar.