reparation av dieselmotorer: hur man byter en dieselmotor partikelfilter

Steg 1 – Ta bort befintligt filter

Steg 2 – Installera Nytt filter

Steg 3 – Test Drive

Reparation av dieselmotorer liknar generellt en vanlig gasmotor. Emellertid dieselmotorer är ökända för att emittera partiklar i avgaserna som produceras av denna typ av motor, medan gaser avges från regelbundna gasmotorer. Sot från dieselmotorer utgör en ny oro för miljön, och i många länder i Europa, är obligatorisk i ett försök att minska eller tom eliminera den sotiga partikel problemet med dieselfordon installation av ett partikelfilter på avgassystemet.

Partikelfilter finns i en mängd olika material, från pappersfilter till metall och keramiska filter, och kan vara så enkelt som bultning det på den befintliga avgasröret, till mer komplicerade filter som faktiskt är integrerade till avgassystemet, vilket kräver installation fyllas av en professionell. Det finns flera variabler att ta hänsyn till för att avgöra om eller inte att göra denna ändring just din bil. Du kanske vill diskutera frågan med en kunnig service jurist på en lokal återförsäljare för att se om det finns en viss typ eller specifika modeller som är bäst för dig visst fordon. Att se till att filtret som väljs är lämpligt att använda på din bil är kritisk. Om det inte är rätt filter kan skada ditt system utsläpp och med skada eller förstöra motorn, vilket kommer att leda till betydligt mer kostsamma reparationer.

Här hittar du information om allmänna ersättnings steg för att installera ett partikelfilter till din befintliga avgaser. Om din viss typ av filter är integrerad med ditt avgassystem, se till att arbetet utförs av en fackman.

Leta reda på skruvarna eller fixturer som fäster den befintliga partikelfiltret till avgassystemet. Detta kan vara belägen var som helst från svansröret till motorrummet. Se till att du vet vad den delen ser ut och att du lätt kan identifiera det. I många fall när ett partikelfilter är närvarande ersätter den katalytiska omvandlaren. Ta bort eventuella fästelement som håller filtret på plats och ta bort filtret.

Läs alla riktningar som kom med den nya partikelfiltret. Se till att du vet vilken ände av filtret är som, som att installera filtret bakåt kan bli katastrofala. Sätt det nya filtret i stället för den gamla, och sätt tillbaka eventuella fästelement såsom skruvar eller klämmor.

Ta en provkörning i bilen när det nya filtret är på plats. Det ska inte finnas någon överskjutande buller från avgas (buller kommer att vara omisskännlig om filtret inte är korrekt installerad). Även titta på din sida visa eller backspeglar för någon svart rök eller avgaser som kommer från bilen, eller åtminstone mer än vad som ursprungligen genererades av drift av fordonet. Om någon av dessa är närvarande, återinstallationsprocessen.