olika typer av ringblommor

franska Tagetes

American Tagetes

triploid Hybrider

Ringblommor är lätt att växa och inte alltför krävande, vilket gör dem idealiska trädgårdsväxter. De tål de flesta markförhållanden väl och, när det är säsong, tenderar att blomma hela. De är ljusa och färgstarka i olika nyanser av orange och gult, öka skönheten i varje trädgård.

Tagetes kan planteras i behållare, som gränserna eller med andra blommor och växter. Du kan även torka dem och användning i dekorativa blomsterarrangemang. Tagetes värderas också för sina medicinska egenskaper, och de avger en doft från sina blommor, blad, rötter och stjälkar som stöter bort jordnematoder.

Dessa är små och nätta utseende, men bushier och 6 till 18 inches när mogna. Blommorna är små, som mäter ca 2 inches över, och rött, gult, guld och orange färg. De kan också hittas i vibrerande röd och mahogny och även blomma med två färger.

Bloom typer för franska ringblomma är olika.

Även om den franska ringblomma har mindre blommor, blommar det under en längre period och påverkas inte av dåligt väder. Du kan njuta av dessa blommor i full blom från tidig sommar till hösten.

Dessa är de högsta av ringblommor, växer upp till 36 inches. De har stora blad och producerar blommor som mäter upp till 5 inches över. De är i allmänhet krämig vit till färgen, men också blommar i olika nyanser av gult, orange och guld. Blommorna blommar i semi eller fullständig dubbel form och är känsliga för längden på dagen.

Med undantag för Discovery serie som blommar tidigt under växtsäsongen, de flesta amerikanska Tagetes blommar helt i mitten av sommaren när längden på dagen är kortare.

Dessa är en korsning mellan de franska och amerikanska ringblommor. De blommar tidigare än både och sträcker sig från 12 till 20 inches i höjd. Av de 3 sorterna nämnda triploid hybrider har de största blommorna. Det är en tålig art som anläggningen inte sätta frö, oavsett spänningar i de odlingsförhållanden. Noter sorter är Zenith och Nugget. Zenith blommor gör en slående skärm, som innehåller både nejlika och anemon blom typer.