olika sorter av persikoträd förklaras

Det finns mer än 100 sorter av persikoträd som varierar i storlek, färg persikor och om de är “Freestone” eller “clingstone” sort. Kött av varierande persikoträd varierar från vitt till gult, och Freestone sorter används i allmänhet för att äta färsk medan clingstone persikor används oftast för konservering.

Gemensamma Peach Sorter

Några av de vanligaste Stone sorter Elegant Lady och O-Henry persikor. Populära tidigt producerar sorter Harbinger och Sun Haven. Några sena säsongen sorter som vanligen odlas är Madison, röd guld och Belle of Georgia.

De största persika växande områdena i USA är Kalifornien, Georgia och Virginia. De växer en stor del av persikor i USA för kommersiell produktion, men flera andra nordliga och sydliga stater har en betydande persika produktion. Om du funderar på att plantera persikor i din trädgård, kontrollera med din lokala plantskola för att avgöra vilken sort skulle växer bäst i klimat och jordmån.

Eftersom många persika sorter kräver en lång, varm växtsäsongen, är det viktigt att köpa en persika träd som lämpar sig mycket specifikt för dina odlingsförhållanden. Om du bor i ett kallare klimat, kommer du i allmänhet att köpa hybrid träd som kan mognad deras frukt utan så mycket sol och värme.