olika kolumn stilar i Contemproary egen design

doriska kolonner

Corinthian kolumner

joniska kolumner

Det finns tre grundläggande kolumn stilar i moderna hus konstruktion som har tydliga rötter i den grekiska konstruktion: Doric, korintiska och joniska. Varje kolumn innehåller en dekorerad topp (eller kapital), en bas som på liknande sätt är dekorerad, och en central stam som ofta också ristade in i ett mönster.

Detta är den enklaste av de grekiska stilar som finns i moderna hus design. Den äldsta av de grekiska kolonner är dorisk stil med kolumnerna i Parthenon, är huvudstad rundade och smidig, och har ingen separat design på basen. Kolonnen har tunna, veckat sidor som ger intryck av att hänga gardiner.

Korintiska kolonnen är mest dekorerade av de grekiska kolonner som används i moderna hus design. Korintiska kolonnen har ingen “hals”, till skillnad från de doriska och joniska kolonner. Det är förmodligen baserad på bilden av taggig akantusblad växer genom väven hos en begravning korg.

Joniska kolonner är den senaste av de grekiska stilar som används i moderna hus design. De visar tydligt inflytande egyptiska kulturen på de grekiska arkitekter och rullningsformade dekoration på huvudstaden i kolonnen gör dem mycket lätta att identifiera. Stammen av joniska kolonnen djupt huggen, och basen är mönstrad med lager eller olivblad.