matt eller glansiga laminatskivor på dina bänkskivor – vad är skillnaden?

Laminat ark finns i en mängd olika färger, stilar och mönster. Besluta om vilken laminatskiva yta du vill ha för dina bänkskivor kan kräva att du tänka i vilket syfte du väljer den speciella typen. Vill du hellre välja en matt eller blank laminatskiva på dina bänkskivor? Båda är lätt tillgängliga på marknaden och kommer i standardstorlekar eller specialiserade dimensioner som vissa leverantörer kan skräddarsydda för att du. Om du planerar att återställa dina utslitna bänkskivor, skulle du hellre gå för funktionalitet eller dekorativa aspekt när man väljer rätt laminatskivor? Tänk på följande

Dull laminatskivor

Dull laminatskivor saknar lyster och ganska mörk. De ser allmänt plan. Beroende på användning, kan dessa skivor användas på arbetsrum och andra horisontella ytor där ingen särskild vikt vid design och inredning aspekter är din prioritet. Material och föremål som placeras ovanpå säkras på grund av dess icke-hala egenskaper.

Att upprätthålla tråkiga laminatskivor är lätt och kvalitet håller längre. Damm tenderar att vara lätt införlivas på ytan så avtorkning behöver göras regelbundet. Dessa plattor är också lätt på budgeten än glänsande laminatskivor på grund av de billigare material som används. När det är dags för dig att ersätta dessa ark med samma kvalitet, är proceduren enklare än den glansiga laminatskivor men de första stegen är desamma.

Glansiga laminatskivor

Glansiga laminatskivor har glänsande, blank yta. Du väljer den här typen om du vill förbättra stämningen och atmosfären i arbetsområdet, särskilt kök och badrum. Glansen förbättrar belysningen på grund av sina reflekterande egenskaper. Ytan är lätt att rengöra och tvätta med tvål och rengöringsmedel. Olja och fett tvättas-off lätt eftersom de inte fäster ordentligt till en smidig och hal yta.

Nackdelen med att välja de blanka laminatskivor är underhållsdelen. När den glansiga täckskiktet blir repad, är det fortfarande där. Eftersom dessa ytor, i synnerhet i kök, används varje dag, objekt (kastruller och stekpannor, knivar, skärbrädor, bestick, etc.) ställs på den bära täckskiktet och kan behöva bytas ut om några år. Detta är så om du är särskilt om att ha en väl underhållna bänkskivan, det vill säga för ditt hus gäster att uppskatta det.

Allt hänger på dig!

Välja mellan matt eller glänsande laminatskivor verkligen beror på ditt syfte och din budget. Du kanske också vill överväga yttranden från dina housemates så att alla är nöjda med det val du ska göra. Du kanske vill titta på bänkskivor av dina vänners och grannars hus. Det är också klokt att be de professionella åsikter från chefer och försäljningsagenter för dessa typer av produkter. Gör lite forskning. Många webbplatser på laminatskivor finns i Internet för att tillfredsställa dina tankar. Försök att vara nyfiken och frågvis så när du gör din slutgiltiga beslutet, är det verkligen vad du vill.