körsäkerhet – gör bluetooth verkligen hjälpa?

Bluetooth och körsäkerhet

D spalt säkerhet är en källa till fortsatt debatt bland förare och lagstiftare lika. Många stater har eller överväger att anta lagar som förbjuder användningen av mobiltelefoner vid bilkörning. Detta beror på att studier visar allt ett samband mellan mobiltelefonanvändning och bilolyckor och dödsfall. Ett sätt att upprätthålla säkerheten under körning och fortsätta dina konversationer är att använda en Bluetooth-handsfree-enhet.

Eftersom Bluetooth eliminerar behovet av att hålla fast vid din mobiltelefon, bör du teoretiskt kunna köra säkrare än utan den. Med bilagan i örat, fäst till visiret eller ansluten till din konsol, kan du ta inkommande samtal utan att titta efter och vända öppna din mobiltelefon.

Men prata och kör, om dina händer är fria eller inte, är störande. För detta kan Bluetooth vara till stor hjälp. Om du är engagerad i affärssamtal under körning och tvingas att tänka på andra saker, kommer du att bli distraherad från vägen oavsett ha båda händerna på ratten.

Det råder ingen tvekan om att ha händerna fria från en mobiltelefon under körning kan du hålla händerna på ratten där de hör hemma. Detta ökar naturligtvis din egen säkerhet samt säkerheten för förare omkring dig. Bluetooth bilagor göra underverk i detta avseende. Det är viktigt att komma ihåg dock att du fortfarande försöker göra två saker på en gång: enhet och prata. Hålla detta i åtanke när man beslutar om att ta det samtalet eller skjuta upp det när dina fötter stadigt på marken.