klä upp köksluckor med trä gjutning

Steg 1: Bestäm på Moulding Style Du Föredrar

Steg 2: Mät din dörr fronter noga efter Moulding Installation

Steg 3: Köp Moulding och tillbehör

Steg 4: Öva Skär vinklade hörn med geringssåg

Steg 5: Klipp och lägga ut Moulding

Steg 6: Ta bort, Avfetta och tvätta ner dörren fronter

Steg 7: Anslut Moulding

Om din platta-frontman köksluckor ser kom och out-of-date, lägga trä gjutning till sina fronter kommer att göra din hela köket ser ut som det har renoverats. Följ dessa steg för att skapa intresse på dina skåp dörrar med någon av dussintals trä form stilar.

Titta igenom tidningar, besöka inredning och bygga supply centers och samla idéer för den typ av köksluckor du vill. Räkna ut vilken typ av gjutning användes för att skapa den speciella effekt du vill, och sedan besluta om en stil som kommer att vara elegant, lätt för dig att göra, och prisvärd inom din budget. Välj utbyte av hårdvara och köpa det när du får gjutning.

Köp ett prov av form du ska använda. Mät utanför längden och bredden på dörren ansiktet om du ska installera gjutning som är i jämnhöjd med dörrkanter. Exakt mäta hela vägen runt dörren ansiktet för gjutning som du kommer att lägga på ett visst avstånd från dörrkanterna. Ta hänsyn till bredden och höjden på dörren gjutning ovanför dörren ansiktet så att de nya dörrarna inte stöta i apparater eller spiskåpor.

Försök att köpa alla dina gjutning och förnödenheter i en resa. Om du behöver gå tillbaka för att köpa ytterligare formning, kan det tillfälligt vara slut i lager, eller stil kan avbrytas.

Hyr en geringssåg för helgen och använda prov formstycket att öva skära gerade hörn om du aldrig har gjort det förut. Exakt matchade hörn lägga kvalitet till dina form accenter.

Skär gjutning för varje dörr och ställ den åt sidan i en matchad grupp. Markera sidor, toppar och bottnar på baksidan med en permanent markör för att säkerställa korrekt placering senare. Applicera färg eller bets till formnings att matcha den befintliga dörrytan efter att dörrarna rengörs och lackeras.

Använd en avfettning renare såsom Pine-Sol för att avfetta och tvätta bort skåpdörren fronter, för att ta bort fläckar, fettfläckar, smuts och olja från dina händer. Lossa dörrarna från skåp och ta bort all hårdvara om du byter ut både handtag och gångjärn. Låt gångjärnen fästa om du ska återanvända dem. Refinish dörr ansikten med färg eller bets som behövs innan monteringen gjutning.

Lägg dörrarna framsidan upp på arbetsytan, och fästa listen med trälim. Låt limmet torka helt innan man hänger dörrarna.