klä dina drab hyllor med mosaik design

Steg 1 – Att välja rätt plattor, puts och lim

Steg 2 – Förbereda Hyllor och plattor

Steg 3 – Tillämpning av plattor

Steg 4 – Tillämpa Grout

Steg 5 – Härdning och Tätning

Trött på dina gamla hyllor? Istället för att köpa nya, ge dina gamla hyllor en makeover genom att skapa en mosaikdesign på hyllorna ytan. Dekorera hyllorna med mosaik design är ett roligt projekt som tar bara ett par timmars arbete som känns som spel, inte fungerar.

Det finns många alternativ för olika plattor, grouts och lim. Inte bara ta något från hyllan.

Plattor: Eftersom du gör hyllor, se till att alla dina brickor är samma tjocklek så att ytan blir jämn. För detta projekt kan det vara lättare att köpa plattor istället för att bara bryta alla typer av olika material. Ebay är ett bra ställe för att köpa stora eller små mängder av glasplattor.

Injekteringsbruk: Slipad fogmassa används vanligen i mosaik projekt, men unsanded fogmassa ska användas om du kommer att sprida sig in i extremt små sprickor (mindre än 1/8 tum). För detta projekt, bör slipas injekteringsbruk fungera bra.

Lim: I allmänhet använder thinset murbruk för utomhus projekt som kommer att få en hel del slitage. Om du använder murbruk, blanda med vatten tills den bildar en klibbig konsistens, liknar “styva toppar.” För inomhus projekt, kan kakelfix som Mastic användas. Några färdiga att gå kakellim kan användas utomhus, så kontrollera etiketterna för att se.

Var noga med dina hyllor rengörs och torkas noggrant innan du börjar att lägga ditt mönster. Om du vill skapa en invecklad design som en blomma eller undervattens- plats, skissa din bild direkt på bokhyllan. Bryt ett antal av dina brickor med en hammare, sedan använda kakel avbitartång att forma plattorna i den storlek du vill ha.

För hyllor, fungerar en gräns bra för att rama in mönster. Använd kvadratiska plattor för att skapa en ram runt hyllan och för att täcka kanterna på hyllan. En mörk färg fungerar oftast bäst för gränser. Om du använder hyllor som skruvas in i väggen, se till att du inte täcker skruvhålen med kakel. Man kan applicera limmet direkt till hyllorna eller på baksidan av plattan. Utrymme brickor 1/4 till 1/8 tums mellanrum.

Vänta en dag eller så innan du använder bruket. Plop skopor av injekteringsbruk på hyllan och spridning. Arbeta in i sprickor med hjälp av fingrarna. Efter flera minuter, torka av överskottet fogmassa med en fuktig svamp. Upprepa, väntar flera minuter mellan swipes tills plattorna är rena.

Låt sitta i en vecka, och sedan tillämpa injekteringsbruk sealer.

Visa din favoritböcker, vaser, keramik och andra skatter på dina nya och förbättrade hyllor!