katastrof prep: säkra ditt hem

Utmaningen

Safe Room

Kraven

ämnen

Bruce Haring är grundare av JM Northern Media, som producerar San Francisco Book Festival, Green Book Festival, New York Book Festival och utlänningar Zombies konventionen. Hans arbete har synts i USA Today, Rolling Stone, Entertainment Weekly och många andra tryckta och webbpublikationer. Han är också författare till fem böcker, inklusive den prisbelönta “off the charts. Ruthless dagar och Reckless nätter Inside the Music Industry”

Zombies på gatorna, virulenta patogener, asteroiden effekter och stora monster – Även populärkultur skildrar typiskt mänskligheten prepping för katastrofer av ofattbara proportioner, de flesta av de problem du kommer sannolikt ansikte är antingen naturligt förekommande (som i väder eller jordbävning relaterad ) eller oroligheter som plötsligt eskalerar.

Den första driften av en människa inför någon av dessa situationer är att bege sig till hem och se till att nära och kära är trygg och säker. Som sådan, måste du förbereda för den naturliga eller konstgjorda belägring genom att planera framåt på just där i ditt hem kommer du rida ut. Detta är första delen av en enstaka serie på DIY Prepping for Disaster, och det handlar om säkerhet.

Ett av problemen med att säkra ditt hem är att det inte var riktigt utformad för att vara en befäst bunker. Inte varje rum i ditt hus är säker för varje situation, och även de som är relativt säkra kan äventyras i förmildrande omständigheter. Vissa delar kan bli obeboeliga på grund av storm / vatten / brandskador, vilket kan leda till att du improvisera och ta till en annan del av huset. Källare, medan allmänt säker, även riskerar att kollapsa, kan vara saftig, och i allmänhet inte värms upp.

Allt detta är ett sätt att få dig att överväga vad som snabbt blivit ett standard rum i hemmet: den säkra rum, som ibland kallas ett panik rum (sannolikt på grund av den Jodie Foster-starring film med samma namn).

Säkra rum är standard fråga i vissa delar av världen (se: Israel, som handlar med missiler och möjligheten att kemisk krigföring), och är populära bland mycket avancerade egenskaper här och utomlands. Men du behöver inte spendera miljontals dollar för att bygga ett rum som är helt lämpliga och bör hålla dig skyddad. “Säkra” kan tillämpas på nästan alla rum med rätt förberedelser.

Först de överväganden: vad katastrof är du inför? Uppenbarligen, om det är en översvämning, du vill inte gå till den lägsta punkten i ditt hus. Om det är en storm, du vill undvika fönsterfyllda rum där glassplitter kan vara dödligt. Och om det är en jordbävning, måste du veta vad som håller upp ditt hus så att du kan flytta till området med den största draghållfasthet. Du vill också vara medveten om att vattenskadade rum kan torka ut, men kan växa mögel på så lite som 12 timmar, vilket påverkar din hälsa.

Helst ska rummet har fyra delar: styrkan i väggarna, en tung dörr som kan låsas inifrån (stål föredraget), mat / vatten lager, och ett sätt att övervaka / kommunicera med omvärlden. Efter det är det också en bra idé att ha några plastfolie i rummet, bara i fall du behöver för att gardera sig mot någon form av oförutsedda risker från utomhusluften. Sandsäckar kan lagras tomma och fyllda i sista minuten, och de är ofta ut av medhjälpare organisationer kommande katastrof har tillräckligt ledtid. Andra goda idéer: en ficklampa, en första hjälpen-kit, en enkel bärbar toalett, och – vänta på det, föräldrar – en enkel leksak, barns bok, eller något annat för att hålla dem sysselsatta.

Motstå, om du kan, frestelsen att lägga sig med grunderna i ditt rum. Inte lägga hyllor, rinnande vatten, armaturer som kan splittras eller saker som kan välta på de åkande. Vissa förespråkar att installera en stor stålbur i vad du rum du väljer, desto bättre för att skydda mot oväntade vägg eller rum kollaps. Och hey, om du bestämmer dig för att få ett stort husdjur, du är allt klart!

USA Federal Emergency Management Agency har satt ihop några fallstudier som diskuterar säkra rum inuti och utanför huset: http://www.fema.gov/safe-rooms-and-community-shelters-case-studies.

Vad du än väljer, vet att i förväg planera rummet och dess innehåll kommer att ge dig sinnesfrid att möta en katastrof. Utom kanske för zombies.

Vad ska du äta eller dricka när katastrofen slår till? SÅ HÄR att lägga i din nödsituation mataffärer.