hund aggression mot andra hundar

Q Jag har en 4-årig kvinna blandras som är mycket vänliga mot alla människor men visar aggressivitet mot andra hundar och får mycket triggad när hon möter andra hundar. Jag har två andra hundar och hon visade sin hund aggression över den kvinnliga hundvalp och måttlig aggression mot vuxen hane när de fördes in i hemmet. (De alla får längs stora nu) När hon var valp jag förde henne till lydnad skolan och det fanns inga tecken på hundens aggression sedan verkade det att utvecklas efter ett par år. Kan någon ge förslag på hur man gör min hund mindre aggressiv mot andra hundar när jag tar ut henne?

En Hundar kan vara aggressiv med andra hundar, särskilt om de inte har blivit ordentligt socialiserade med andra hundar i valp-hood. Ibland kan en hund som är naturligt dominerande har problem med andra hundar, särskilt i puberteten. Ibland kan en hund har en särskild erfarenhet (t ex en luftstrid med en annan aggressiv hund) som gör att det blir aggressiva mot andra hundar i allmänhet också. Oavsett anledning är det väl värt din tid åt att arbeta på din hunds aggression mot andra hundar. Du kommer förmodligen få bästa resultat, i synnerhet med ett problem hund – extrem aggression, till exempel – om du kontaktar en lokal tränare (helst en som specialiserat sig på problemhundar) för individuell hjälp. Det finns dock vissa sunt förnuft saker du kan göra, först lite grundläggande hund psykologi. Vänliga beteenden inkluderar rörliga sida vid sida, sniffning rumpor, svansar pekfingrarna vid kroppsnivå (inte högt upp eller över ryggen). Inte vänliga beteenden inkluderar möte ansikte mot ansikte, esp. ett ansikte mot ansikte strategi, öron framåt och svans över ryggen.

Detta kommer att ta en hel del arbete, troligen över ett par månader, men de kommer att fungera, och bör minska din hunds aggressivitet mot andra hundar (dvs inte bara mellan de två specifika hundar i övningarna).