handikapptoalett: hur du inaktiverar en toalett

Steg 1 – Water Supply

Steg 2 – rädda

Steg 3 – Flush mekanismen

Steg 4 – Ta Toalett

Oavsett om du genomför en renovering eller en reparation, måste du börja med en handikapptoalett. Att veta hur man genomföra denna process kommer att säkerställa att du kan slutföra det nödvändiga arbetet utan hinder.

Det första steget är nödvändigt att inaktivera en toalett är att hindra vattnet från att rinna, vilket görs genom att stänga av vattentillförseln som servar toaletten. Om det inte är möjligt att isolera matningen till toaletten eller i badrummet, stänga av tillförseln till hela fastigheten för den tid det tar att göra det nödvändiga arbetet.

Trots att ta de nödvändiga stegen för att stänga av vattentillförseln, betyder det inte att det inte blir någon kvar i toalettvatten. För att säkerställa att du är kvar med en handikapptoalett, kommer detta vatten måste avlägsnas. Denna process kan ofta genomföras genom att helt enkelt skölja tills allt vatten dräneras. Alternativt, ta bort locket på cisternen och använda en kanna eller liknande fartyg som har en lämplig storlek för att lösa ut vattnet. För att förhindra att rester av vatten i tanken flyr och väta golvet under demontering, använd en trasa för att suga upp det innan komponenterna isär.

Oavsett om du tänker ta isär den helt, kan en toalett inaktiveras genom att demontera flush mekanismen. Lyft på locket av cisternen på sin plats, vilket kommer att kräva inledande avlägsnande av flush manöverknappen på vissa modeller. Detta kan vridas på sin plats. Utnyttja ett par gummihandskar för att förbättra greppet.

När båda komponenterna avlägsnas försiktigt ställ dem åt sidan. Detta kommer att ge dig tillgång till de interna arbetet i cisternen. Om du har behållit handboken för toaletten, är det en bra idé att genom den, eftersom detta kommer att ge dig en uppfattning om var bäst att börja med demonteringsprocessen. Om detta inte är tillgänglig, börja med att ta bort flottörventil, som kan skruvas för att få enkel tillgång till armen den är ansluten till. Fästanordningarna vid skarvarna kan tas bort med en tång eller annat lämpligt verktyg.

När de interna tas bort från handikapptoalett, kommer du att vara i stånd att avgöra om det finns några bultar i stället för att hålla cistern i väggen. Fästanordningarna vid basen av cisternen kan sedan avlägsnas för att den skall lyftas på sin plats. Skruvarna som håller toalettskålen i golvet måste då tas bort så att skålen kan tas bort. Stoppa upp den resulterande dräneringshålet med trasor för att förhindra skadliga gaser från att stiga upp ur avloppet.