Gips reparation: hur man reparerar overcuts

Steg 1: Bestäm Exakt Hålstorlek

Steg 2: Reparera ett hål 2 tum eller mindre

Steg 3: Förbered ett stort hål för reparation

Steg 4: Applicera Patch och Gips Mesh

Steg 5: Mud Över Patched hål

En viktig färdighet i gips reparation är hur man rättar overcuts. Overcuts är sådana drywall hål som till slut blir märkbart större än fixturen ovanpå dem. Följ stegen nedan för att göra osynliga reparationer gips overcuts.

Åtgärd för att få den exakta hålstorlek. Om det är mindre än 2 inches utanför växeln fronten eller utloppsskyddet, kan du tejpa kanterna och belägga dem tunt med gips lera. Om det är större, måste du göra en bas av gips mesh först, och täcka den med tejp, sedan med gips lera.

Mät noga där den synliga kanten av hålet kommer att bli. Trimma den råa kanten med skalpell. Blanda Gips lera i leran pannan med hjälp av gips blandarstaven och borra, så att det matchar ytstrukturen. Sprid drywall lera över kanten av hålet, och omkring 1/4 tum bortom hålets synliga kant. Applicera Gips tejp, klippa snyggt och rakt, runt hålkanten. Gör minimala överlappningar med gips tejp för att förhindra ridging. Applicera mer Gips lera över tejpen, och jämna ut med en platt innerväggar kniv. Håll blandning och utjämning till den synliga kanten blandas i den befintliga väggytan. Låt gips lera föreningen att torka i minst 2 timmar, eller tills det är snövitt. Sand lappat kant väl med fint slippapper, monterad på en palm hållare för att förhindra repor. Torka av sandpapper damm med en torr trasa, då en lätt fuktad trasa för att ta bort så mycket som möjligt.

Skär en gipsvägg lapp för insidan av hålet, till storleken på den armatur stöd, strömbrytare eller utlopp. Mät och kapa mängden gips mesh du behöver för att täcka hela hålet inklusive plåstret, som sträcker sig den 1/2 tum bortom den synliga kanten av hålet på alla sidor. Trimma kanterna på hålet så att de är snyggt och tunn, för att hjälpa plåstret och mesh fästa bättre.

Montera plåstret i hålet och försegla den med gips lera. Skala uppbackning från självhäftande gips mesh och tryck försiktigt över plåstret och hålet, runt den öppna kanten, med hjälp av ännu, fast tryck så att du inte rubba plåstret.

Sätt Gips lera jämnt över lappade hål och jämna den med en gipsvägg kniv. Tillåta leran att torka i ca 20 minuter, sedan tejpa över de yttre kanterna av gips mesh. Applicera ett lager gips lera jämnt över bandet, så de tejpade kanter döljs. När föreningen är torr, sand smidigt med fint korn # 200 sandpapper.