gips efterbehandling

Vad du behöver

Efterbehandling: Första Pass

Det andra skiktet

Det tredje skiktet

Gips efterbehandling är processen att täcka upp alla lederna, skruv och / eller spikhuvuden och eventuella brott eller sprickor som kan ha inträffat i gips. Hängande Gips är det steg som ger bulk till väggarna, men det är den avslutande som kompletterar dem. Därifrån är Strukturerad, belagda i primer och målade. Först när rätt klar är en gipsvägg helt fri från luckor och märkbar struktur. När du gör det hängande och efterbehandling, så kommer du förmodligen merparten av din tid på efterbehandling. Det är värt det, men för att skapa mjuka och vackert färdiga väggar.

Avslutat hängd gips börjar med att ha rätt verktyg och material. Gips tejp och förening är de två nödvändiga ingredienser. De flesta icke-professionella använda alla ändamål tork förening, eftersom den inte härda alltför snabbt och kan användas för alla avsluta skikt. Sheetrock varumärke förening är lättast att arbeta med. De verktyg du behöver finns 3 olika storlekar Gips knivar, brukskniv och en gips murslev.

Totalt kommer du använda 3 skikt av gips förening över varje skarv. På det första passet, är din uppgift att ordentligt fästa Gips tejp över skarven. Fyll upp gips tråg med alla ändamål förening. Det kommer förblandad och är redo att tillämpa. Ungefär som kitt, täcka den minsta av gips knivar med föreningen och smeta lera över hela leden i en jämn rörelse. När skarven är fylld, hålla rätt längd av gips band över den. Uppifrån och ner eller från en sida till den andra genom att köra kniv över tejpen, trycka den längre in i leran medan på samma gång klämma ut överskotts lera. Gå tillbaka över det en gång till torka bort överflödigt lera.

När torr (det kan ta upp till 24 timmar), gå igenom varje led igen med en annan päls av lera. Använd den näst största gips kniv den här gången. Ditt mål med detta skikt är att helt dölja bandet. De bredare kniv fans där leran längre bort från varje sida, något minska avsmalningen av tejpen och lera. Skrapa bort överflödigt igen. Gör detta för varje led. Detta kommer att behöva torka också. Under tiden, ta en kniv och lera över varenda spik eller skruv huvudet på gips. Ett lager räcker, bara se till att det är så smidigt som muren.

Det tredje skiktet är den yta skiktet. Använda största gips kniv du har, gå igenom varje led en tredje gång, lufta gips föreningen ut ännu längre. Du kan lämnas med en 10-tums stråk av lera över varje led. Detta hjälper till att sprida ut beläggningen och göra väggen så smidig som den behöver vara.

Gips efterbehandling innebär tillämpning av 3 lager av gips förening. Varje skikt måste tillåtas att torka innan nästa kan tillämpas. Förutom lederna, varje inbuktning orsakad av spik eller skruvhuvuden eller går sönder måste smidigt täckt med lera innan primern och färgen kan appliceras.