Gips 1 – projektering och förberedelse

Framställning av dina väggar för Gips

Gips, som ofta kallas gips, väggskivor eller gipsskivor, är gjord av en smulig brandbeständig substans som kallas gips. Det är insvept i en tjock pappersbeläggning, är slitstarkt och lätt att skära, trimmas och repareras. Gips kan användas för att täcka konventionella nakna tunna väggar eller skadade lister och gips väggar.

På grund av sin unika konstruktion, kan gips skäras, sågas, borras, böjd, spikas, limmas, skruvas, målade på och tapetserade över.

Du bör få Adobe Flash Player så att du kan se vår video.

Standard Gips kommer i varierande tjocklek – kvarts tum, tre åttondels tum, halv tum och fem åttondels tum material. Tunnare Gips erbjuder fördelarna av att vara lätt och enkel att hantera. Tjock Gips är styvare och tenderar att gå upp plattare. Den vanligaste Gips är 3/8 inches och 5/8 inches tjock. Kontrollera lokal kod för särskilda krav på ditt område. Standard panelen är 4 x 8 fot, även om 10 ‘och 12’ paneler finns. Fuktresistent gips kallas greenrock eller green och specialbehandlade för användning i badrum och andra våtutrymmen. De långa kanterna på panelerna är avsmalnande för att kompensera för tjockleken på lera och band som används för att avsluta sömmarna. Gipsskivor har en grov och en slät sida. Det är den släta grå yta du vill möta utåt.

Förutom att vara lätt att arbeta med, är gips billigt. Gips kan vara svårt för en nybörjare att avsluta till en slät yta. Öva din slutar i en garderob eller annat område av dålig sikt. Du kan hitta en strukturerad yta för att vara mycket lättare. Väl på plats kan gips målas eller tapetseras (om det inte är strukturerad) vilket gör den idealisk för nya inrednings effekter.