färga en konkret uteplats: misstag att undvika

Framställning av ytan av betongen

Val av Dye

Blandning av Dye

Applicering av Dye

tätning

Om du vill färga betonggolv, är det viktigt att du tänka på några grundläggande aspekter. Dessa kommer att hjälpa dig att undvika att göra misstag, för att uppnå bättre resultat.

Före färgning av betong, är det fundamentalt att bereda betongens yta på lämpligt sätt. De flesta otillfredsställande resultat uppstår huvudsakligen på grund av det faktum att betongen inte ordentligt framställdes före start av färgningsprocessen. Sopa uteplatsen, och sedan skrubba med mycket tvål och vatten för att avlägsna damm och annan smuts rester. Efteråt, skölj med en trädgårdsslang och låt torka väl. Nästa steg, vilket också är mycket viktigt, är att polera betongen. Detta kommer att bidra till att ta bort sin yta tätning. Ta bort allt damm och rester som orsakas av poleringsprocessen. Om dessa åtgärder inte följs, kommer din betongytan inte vara lämpligt förberedda för färgning.

Se till att välja en god kvalitet konkret färgkoncentrat. Också välja färg väl. Tänk på att du bör gälla mer än en beläggning av färg, särskilt om du vill uppnå en mörkare färgad uteplats.

Det är avgörande att blanda färgämnet enligt instruktionerna. Om du inte gör detta kommer att resultera i otillfredsställande resultat. Du kommer att behöva tillsätt vatten och alkohol i de föreskrivna nivåerna.

Du måste tillämpa färgämnet jämnt för bästa resultat. Det rekommenderas att du använder en pump spruta för att säkerställa en jämnare tillämpning i hela.

Det rekommenderas starkt att sprida en beläggning av betong sealer när färgen har torkat upp bra. Detta kommer att bidra till att ge ett skyddande lager till den färgade konkreta uteplats.