enkla sätt att ta bort bets

Steg 1 – Förbered

Steg 2 – Använd säkerhetsutrustning

Steg 3 – Ta bort Wood Stain

Steg 4 – Använd Heavy Duty färgborttagningsmedel

Det finns flera enkla sätt att ta bort bets, från ljus slipning för starka kemikalier. Den sak att komma ihåg om att ta bort bets är att det bör göras noggrant och försiktigt för att undvika att ändra formen på trä eller orsakar märkbara fläckar där avlägsnande av ansökan för rigorös. Ta bort bets kan föryngra ett golv eller möbel, bevara den, eller ändra färgen helt.

Sprid ut gamla tidningar och tejpa ihop kanterna för att bilda en solid grund att lägga möbeln. Om du tar bort bets från en hel våning avsnittet masken mindre fungerande områden så att du kan vända det lite i taget. Tanken är att tillämpa kemikalier eller förfaranden för att de delar av trä fläck som kommer att tas bort samtidigt skydda andra områden.

Vare sig lätt slipning eller tillämpa en kraftig kemisk remover, är det viktigt att användningen av en respirator ansiktsmask. Skyddsglasögon och handskar är också tankeväckande överväganden när du gör den här typen av arbete.

Beroende på den uppgift som väntar kan du börja med att lätt slipa träet där fläcken ska tas bort. Om det är en lätt fläck, slipning försiktigt vanligtvis göra jobbet. Sand försiktigt så att inte ändra formen på träet eller gräva i det för djupt.

Om bets är djupare, kan det vara nödvändigt att använda en kommersiell eller blekmedel för att ta bort den. Detta bör tillämpas försiktigt av säkerhetsskäl och för att bevara integriteten av träet. För mycket blekmedel höjer spannmål och förvränga bit.

Om fläcken är djupt rotad i träet, kommer det att bli nödvändigt att tillämpa en starkare kommersiell fläck eller färgborttagningsmedel. Dessa produkter är mycket frätande, så se till att följa tillverkarens instruktioner noga. Det kommer också att bli nödvändigt att tillämpa en tyngre bas av tidningar, eller ens plast, för att skydda andra områden.

Med hjälp av en mjuk borste, tillämpa färgborttagningsmedel generöst över hela pjäs, var noga med att borsta in i sprickor och skrymslen så grundligt som möjligt. Göra det möjligt för färgborttagningsmedel att penetrera stycket enligt tillverkarens instruktioner. När du är klar, skrapa färgborttagningsmedel av trä genom att försiktigt med hjälp av en färgskrapa. Använd din stålull och en mjuk stålborste för att komma in sprickor och svåra områden.

Torka av trä med en trasa indränkt i lacknafta för att ta bort kvarvarande färgborttagningsmedel. För mer envisa fläckar försiktigt använda 100-grit sandpapper och försiktigt försöka gnugga dem. Rengör träet igen med de mineralterpentin och sedan sand hela området med 220-grit sandpapper. Detta tar bort den sista resten av lacknafta och färgborttagningsmedel. Det kommer också att ta bort alla små upphöjda fibrer, vilket gör pjäsen slät och ren.