enkla sätt att samla blåmusslor

Steg 1 Kontrollera skicket på upptagningsområde

Det är inte svårt att samla blåmusslor. Med rätt förberedelser och veta alla försiktighetsåtgärder och varje bit av information kan musslorna lätt samlas vid havet och njöt vid matbordet.

Blåmusslor fästa typiskt svallad stenar tillsammans med sina stora kolonier. Till skillnad från ostron, kan musslor leva lyckliga i ett kraftigt förorenat område. Giftet att dessa musslor bär vid matning på detta förorenade området inte försvinna i tillagningen. Så det första som du måste göra innan skörd några musslor är att kontrollera om det område som du är på väg att samla musslorna är förorenat eller inte.

I grund och botten, om stranden där du gör skörden är avskilt och långt från alla avlopp utlopp, musslor är bra att äta. Ändå är det säkraste sättet att ta itu med detta att kontakta lokala Port Health Officer och bekräfta om det finns någon förbud mot att samla skaldjur på grund av havsföroreningar. Om det inte finns någon, bör du gå vidare planera skörden.

Steg 2 Få en Tide Tidtabell

När du vet att musslorna är säkra att äta, måste du ha en tidvatten tidsplan för upptagningsområde. Med de olika tidvattnet gånger även bara några miles från varandra, är det klokt att veta vilken del är bäst att samla musslor och vid vilken tidpunkt. Det bästa tillfället att göra skörden är under en låg vårflod. När vattnet går så lågt som en meter under, kommer surf stenar exponeras med stora kolonier av läckra musslor.

Steg 3 inte Plocka döda musslor

En princip sak att tänka på om musslor är att levande som alltid stänga när de är i luften. Om du ser öppna musslor, betyder det att de är döda redan och de är inte bra att äta. Kasta dem omedelbart. Den enda gången skalen kommer att öppna är när musslorna kokas.

Steg 4 Ta bara vuxit, stora och saftiga musslor

Har en kylväska eller låda för att hålla dina plockade musslor. sedan börja ta musslor från berget. Undvik skörd mycket små musslor så att de har möjlighet att växa sig stor. Ta inte musslor med skadat skal heller.

Steg 5 Täck Musslor med tång

När du har en tillfredställande antal musslor i kylbox, ta lite tång och placera den på toppen av de lagrade musslor. Detta kommer att hålla dem fräscha och levande tills de är redo att laga mat.

STEG 6 Store Musslor

Sätt blåmusslor i en plastpåse tillsammans med tång och lagra dem i sallad lådan i kylskåpet. Naturligtvis innebär detta att du måste ta bort alla grönsaker som lagras där innan. Detta gör att du har upp till 2 dagar att laga din musslor.

Steg 7 endast Tvätta blåmusslor innan tillagning

Tänk på att inte tvätta musslor med färskvatten förrän du är på väg att koka dem. Det kommer att döda dem snabbt om du gör det.