enkla sätt att förhindra kondensation i ett sovloft

Vapor Barrier

tätning

Ventilation

När du skapar ett sovloft finns det alltid en risk för kondens i rummet. Det finns saker du kan göra för att förhindra att detta händer.

Att sätta en ångspärr på väggar och tak i sovloft kommer att bidra till att eliminera kondens. Montera det under reglarna och placera isoleringen över det-vara noga med att göra det i den ordningen. Den mindre fukt det finns i rummet desto mindre är chansen att det bildas kondens.

Täta alla sprickor i väggarna och runt fönstren. Montering nya termiska rutan fönster i sovloft hjälper också. Ju färre luckor som finns i rummet desto bättre blir det för att skära ner på kondens. Detta innebär att se till att dörren till sovloft är väl tillsluten, alltför.

Med god vind ventilation för att skapa god luftcirkulation kommer också bidra till att minska kondens. En vind fläkt är idealisk för detta eftersom det kan dra ut luft genom taket. Du vill vara säker på att du inte drar in kall luft men ta ut varmare, våtare luft. Detta är ett mycket bättre alternativ än ventiler i gavlarna eller åsen och i soffits när du har en sovloft.