enkla korrigeringar för en våningssäng stege

bruten Rung

löst Rung

Flisor

vedklyv

Vanligtvis finns det väldigt lite som kan gå fel med en våningssäng stege. Om det är korrekt konstruerade det ska pågå i många år och ge god service. Dock inte problem uppstår och du måste kunna rätta till dem, det är mycket billigare än att spendera pengar på en ny våningssäng stege.

Det vanligaste problemet med en våningssäng stege är en trasig stegpinne. Det gör att klättra upp och ner omöjligt tills du har ersätta stegpinnen. Hur du gör detta beror på hur det ursprungliga steget infördes.

Om det har gått lim där, med en gemensam på stegpinnen, såga av körningen på båda sidor så det är i jämnhöjd med insidan av sidorna och sand så det är smidigt. Mäta bredden av sidorna och köpa en 2-tums-by-4-tums bit av trä, skära den till längden på stegpinnen. Du kan behöva skära ner bredden på träet så att det är samma bredd som sidorna av våningssäng stege. Sand och avsluta den nya stegpinnen, applicera flera lager av polyuretan. Sätt ringt på plats, det bör passa väl mellan sidorna. Se till att den är fyrkantig och nivå. Borra igenom sidorna i stegpinnen och använda 2 hjulbultar, var 4 inches lång och ½ tum tjock, för att säkra på plats.

Om en stegpinne känns löst det är ett tecken på att det kan bryta förr eller senare, och det är verkligen inte så säker som den borde vara. Du kan dra åt den upp helt enkelt. Borra igenom från utsidan av sidorna och sätta i en 4 tums skruv på varje sida, skruva det hela vägen och försänkning det. Testa stegpinnen. Efter detta bör det vara ganska fast.

Där flera av stegpinnarna är löst kan du använda samma fix men det verkligen behöver mer arbete. I detta fall den bästa fix är att ersätta stegen helt och hållet eftersom det blir för gammal och sliten.

Det är viktigt att inspektera våningssäng stege regelbundet för att se till att det inte finns några flisor i träet. Dessa kan lätt komma in i händer eller fötter och vara ganska smärtsamt. Om du stöter på några, sand området ner till trärent. Torka av sågspån och täck med ett tunt lager av polyuretan. Låt torka och sedan lägga till flera skikt, vilket ger gott om torktid mellan varje skikt.

I vissa extrema fall träet i en våningssäng stege kan dela. Om detta inträffar på en stegpinne, ta bort pinnen och ersätta den. Om det händer på sidorna av våningssäng stege du har ett annat problem och en som kräver att du byta ut hela stege som integritet stegen kommer att ha skadats. Inte bara försöka ersätta sidan som det faktiskt kommer att innebära mer arbete än att bygga en helt ny stege. Det är bättre att inte ta chanser med någon stege.