dubbel hängda fönster skärp lås inte uppfyller: hur man reparerar

När dubbla hängda fönster skärp ramar är i förvaring under längre tidsperioder, kan ramarna något varp, vilket kan leda till svåra när det blir dags att stänga fönstren i ditt hem. Du kanske upptäcker att låsen helt enkelt inte stämmer. Lyckligtvis behöver du inte ringa tillverkaren för att få dina fönster bytas ut ännu, det finns en mängd olika enkla sätt som du kan vidta åtgärder för att försöka rätta till situationen själv. Fortsätt läsa för att lära sig hur.

Steg 1 – Tvinga Windows Shut

Ett sätt att du kan försöka hjälpa vinyl återfå sin “minne” och tvinga lås för att rikta rätt sätt är att tvinga windows stänger, låser dem och lämna dem på plats så länge som möjligt. Om du är på väg att lämna på semester, är detta en särskilt användbar metod. Den förlängda tidsperioden i korrekt inriktning bör påverka formen av låsningen, och sedan vinyl bör hålla sig till denna form kontinuerligt efter det.

Steg 2 – Hjälp Packa Vinyl

Applicering av värme bidrar till att göra vinyl mer formbara, så att du kan räta ut och på så sätt få lås för att matcha. Prova att ta en hårtork, kör den på hög och blåser den på vinyl låsningen. Sedan tar en trä mellanlägg och manipulera låsningen som du blåsa torkning, och försiktigt dra fönstret stängs på plats. Du kan behöva ta lite tid sträcker vinyl ut i den form som du behöver det.

Steg 3 – försiktig med hur du gör det

Det hjälper också att vara medveten om hur du manipulera dina fönster. Om du drar och push and pull, kan du vara oavsiktligt tvingar fönstret ur läge själv. Även efter att du har gjort allt detta arbete att unwarp vinyl, kan du lika gärna ångra det, men miss fönstren.