dränera renare och öppnare informations

Igensatt Drain Prevention

Plunger Använd

Fett Ansamling Removal

Bakpulver och vinäger behandling

Salt och bakpulver behandling

Mekanisk Snake Använd

Det finns många saker som kan täppa ett avlopp, men lyckligtvis finns det många sätt att öppna täppa också. Här är en översikt över några vanliga orsaker och botemedel.

För att undvika igensättning avlopp, använd en dränerings sil för att fånga matrester och hår. Du bör också samla fett i tomma konservburkar i stället för att hälla ner i avloppet, eftersom den varma fettet helt enkelt kyla längre ner i avloppet och skapa problem. Häll en kittel med kokande vatten i avloppet varje vecka för att smälta något fett eller fett som kan byggas upp i röret. Eller, veckovis lägga lite ättika och bakpulver ner ditt avlopp för att bryta ner fett och hålla ditt avlopp luktar färskt.

En ärevördiga drain öppnare är kolven. Detta billigt verktyg kommer vanligtvis bryta upp täppa och låt det flyta bort. Det kan dock ta mer än ett par störtar att lossa skräp i röret. Det är viktigt att notera att du inte ska använda den här metoden efter något kommersiellt dränerings öppnare har använts eller är kvar i den stående vatten.

Om du kastar ett badrum handfat, spill hål på diskbänken måste täckas. Detta hål är vanligtvis högst upp sink, men ibland är det på baksidan. Ta en liten trasa eller en del av en liten trasa och skjut in denna överflöd så det är tätt i hålet. Detta tillåter luften som tvingas av kolven för att gå in i avloppet i stället för ut denna öppning.

Om du kastar en diskbänk och det är en dubbel skål, måste samma process göras för att korgen sil motsatt den du störta. Naturligtvis kommer detta att kräva en större trasa. Bara boll upp till storleken på korgen sil och håll den över korgventil medan du kasta.

Om du störtar ett badkar, behöver överströmningsplattan som skall avlägsnas. Skruva loss de två skruvarna och lyft ut bindningen fästad vid spill, dra upp försiktigt. Det kan finnas hår fäst vid cylindern längst ner i denna del som du bör rensa bort. När överflödet avlägsnas, saker en trasa i hålet. Tryck in den i trånga och störta bort.

Lös ett pund av bakpulver i tre liter kokande vatten och häll ner avloppet. För att undvika brännskador från kokande vatten, hålla vattenbehållaren nära till avloppet och häll långsamt och direkt in i öppningen. För tung fett uppbyggd, använda ett kommersiellt dräneringsöppnare. Vara mycket försiktig när du använder dessa kemikalier och följ anvisningarna på etiketten exakt. Kommersiella dräneringsöppnare kan också användas för att ta bort hår uppbyggd från badrum avloppet.

Innan du använder någon kommersiell dräneringsöppnare, kontrollera avloppsrör, inklusive P-fällan under diskbänken. Kommersiella dräneringsöppnare kan äta igenom gamla metall och vissa plaströr och de är mycket farligt att städa upp om ett rör eller fälla får ätas igenom. Detta rörmokare rekommenderar att man inte använder en kommersiell dränerings öppnare alls på egen hand.

Häll 1/2 kopp bakpulver ner i avloppet. Lägg 1/2 dl vinäger och täcka avloppet om möjligt. Låt det stå några minuter, häll sedan en kittel med kokande vatten i avloppet att tömma den. Kombinationen av bakpulver och vinäger kan bryta ner fettsyror i tvål och glycerin, vilket gör att täppa att tvätta ner i avloppet. Återigen, inte använda den här metoden efter något kommersiellt dränerings öppnare har använts eller är kvar i den stående vatten.

Häll 1/2 kopp salt och 1/2 kopp bakpulver ner i avloppet. Följ med sex koppar kokande vatten och låt det sitta över natten innan du spola med vatten. Det varma vattnet bör bidra upplösa täppa och bakpulver och salt fungerar som ett slipmedel för att bryta igenom.

En flexibel metall orm kan köpas eller hyras för att bryta upp eventuella hinder i röret. Det är gängad ner igensatt avloppsröret och manuellt hakar i täppa att dra ut eller skjuter bort. Återkalla skruven när det är gjort sitt arbete och spola röret med vatten påslagen full. Med lite tur kan du spara på bekostnad av en rörmokare.

Om du använder en flexibel metall orm på en toalett, och du lägger ner toppen av diskbänken avloppet måste pop-up tas bort. Pop-up är oftast knutna under diskbänken.

Muttern som håller metallstången till avloppsenheten måste tas bort också. Lyft stången, hålla i pop-up från toppen av diskbänken, och sedan ta bort staven och pop-up. Låt stången tills du är redo att fylla diskbänken och kontrollera om avloppet är öppen.

Du kan också orm ett avlopp längre ner. Ta bort P-fällan under diskbänken och svansen bit ansluten till avloppsröret, då kan du infoga ormen i röret därifrån. Det kan vara mycket svårt att trycka en orm genom en P-fälla beroende på längden på ormen och beroende på hur många armbågar är på dräneringsledningen.

Se till att bära ett par handskar, ta ett par trasor, och har en liten plastpåse eller shoppingväska med dig för att sätta håret eller fett i när du tar bort ormen.

Om din P-fälla nötter är gamla och svårt att ta bort, överväga att ringa en lokal rörmokare. Vi vet trick att ta bort dem, och om de bryter i processen, har vi vanligtvis reservdelar på våra servicebilar. Det kommer att spara en potentiell huvudvärk. Men om du vill ta bort muttrarna själv, använder kanallås tång i stället för en rörtång.

Gamla metall P-fällor brukar ruttna, så det rekommenderas att du ersätta dem med plast som om du kan. De flesta badrum sänkor använda en 1/4-tums P-fällor, men några är en 1/2-tums.