Dos och inte göra för att installera ett badrum frånluftsfläkt

dos

inte göra

Ett badrum frånluftsfläkt kan vara botemedlet till mögelbildning och hög luftfuktighet i ditt badrum. Några av de billigare frånluftsfläktarna tjäna funktions att fungera som fläktdrivna ventiler. Emellertid kan de dyrare modellerna också innehålla allergen minska filter. Detta är särskilt bra om en familjemedlem har en historia av astma. Det är inte ovanligt att slutföra frånluftsfläkt installation och ta reda på att det är något icke-funktionella. Här är en lista över Dos och inte göra för att se till att du får det rätt första gången!

Innan du ens köper en frånluftsfläkt, avgöra vilken modell du behöver för ditt badrum. Ju större badrummet eller oftare den används, desto mer kraftfull frånluftsfläkten vara. utvärdera alltid dina alternativ innan du når för din plånbok!

Använd en liten handsåg att skära ett hål i taket på ditt badrum, men kom ihåg att planera sin diameter från i förväg. Storleken bör räcka längden av utblåsningsfläkten självt. Skär 1/8 tum från sidan av mallen kant. Detta kommer att ge dig utrymme för att ta bort mer material om det behövs i framtiden.

Montera avgaskanalen som kom tillsammans med hela paketet. Kanalen ska passera från taket i badrummet, över vinden till taket bjälklaget som leder utanför. Se till att kanalen är ansluten helt och tillräckligt isolerade. Om du inte kan leda kanalen till taket, kan du alltid placera den på ett sådant sätt att leda utanför från en sidovägg. Tänk på att ventilen också bör ingå i satsen, så be säljaren om du inte kan hitta den.

Starta aldrig detta projekt innan du är 100 procent säker på att flödet av el till ditt badrum har skurits via rutan breaker eller huvudströmförsörjningen. Elektrisk ström när de genomgår sådana projekt är inte ovanligt.

Du ska aldrig försöka att ansluta badrummet frånluftsfläkt utan goda kunskaper om ditt hem elektriska ledningar. Särskild vikt bör läggas vid ledningar i badrummet taklampan. Detta är den idealiska platsen för att koppla din nya frånluftsfläkt. Varje fläkt bör ha en tråd system, vilket skulle kunna förklara i detalj exakta förfarandet av ledningar.

Förblir oskyddade på egen risk! När du arbetar med elektricitet, gummihandskar är lämpligt. ögonskydd kan undvika hemska skador, särskilt som de flesta av arbetet måste göras overhead. Extra försiktighet bör praktiseras vid användning av snickeriverktyg. fungerar alltid när du känner dig helt fokuserad.

Installera en frånluftsfläkt tar dig ett par timmar som mest. Det är inte det lättaste av projekt. Alltid rådfråga en professionell om du är osäker på något. Genom att installera ett badrum frånluftsfläkt du kommer att spara pengar i det långa loppet. De skador som mögel och andra minuten organismer kan stöta på tusentals dollar. Som det gamla ordspråket säger, “är bättre att förebygga än att bota”.