dörrknopp val

För 15 år, arbetade Dave Donovan som en elektriker för University of Pennsylvania, där han specialiserade sig på elinstallationer, felsökning, underhåll och reparation i både bostäder och industriella miljöer. År 2005 Dave gjort övergången från att arbeta på elektriska system och hem saneringsprojekt att skriva om dem.

Det kanske inte är det första som kommer att tänka på när du utformar ditt hem utseende, men det är det första besökarna se innan din ödmjuka boning. Jag talar om dörrhandtaget. Om du inte tror att dörrhandtaget inte spelar en viktig roll i hemmet design, bara besöka dörrhandtaget gången på din lokala järnaffär. Där kommer du att se hundratals olika former, finish och design av dörrknoppar.

De fyra typerna av Dörrhandtag

Dörrhandtaget på ditt hem ytterdörr är inte den enda som bör ges vederbörlig hänsyn. I sanning, bör varje dörr i ditt hem ges individuell tanke om vilken typ av dörrhandtag bäst skulle passa sitt syfte. Du har fyra typer att välja mellan, inklusive

Dörrnyckel Entrance Knoppar

Denna typ av dörrhandtag används nästan uteslutande på en extern dörr som leder in i ditt hem. En nyckel krävs för att vinna inträde. I vissa affärssituationer, kan flera innerdörrar också säkras med lås som öppnas med samma nyckel.

Sekretess Dörrhandtag

Sekretess dörren rattarna har en låsmekanism som endast kan låsas och låsas upp från insidan av rummet. Denna typ används traditionellt på dörrar som leder till sovrum, badrum och andra rum där integritet är ett bekymmer. Låsmekanismen styrs av en fjärr eller spaken som sitter på dörrhandtaget.

Passage Dörrhandtag

Passage dörren rattarna är installerade på dörrar till rum eller passager som inte kräver någon sekretess. Vreden på vardera sidan kan öppna dörren, men inte heller kan låsa den eftersom det inte finns någon låsmekanism presenteras på denna typ av dörrhandtag. Denna typ används i allmänhet på lekrum eller ett barns sovrum dörr.

Dummy Dörrhandtag

En dummy dörr knopp är en som används enbart för estetik skäl. Detta är normalt fallet med dubbeldörrar där en är den primära och den andra är bara dekorativa. Blind ratten balanserar ut utseendet på de dubbla dörrarna, även om endast en används i allmänhet.

Dörrhandtag finish och Styles

Valet i stilar och beklädnad av dörren rattarna är nästan oändliga. Sannerligen, det finns ett dörrhandtag för varje stil dörr. Populära ytskikt innefattar glas, tenn, polerad mässing, antik mässing, trä, krom och brons. Stilar också köra spektrat, från viktorianska eran handtag till retro, från art deco till modern.

Ta dig tid att verkligen överväga vilken typ av atmosfär du vill att du hem att andas. Precis som den perfekta slips ger en välskräddad kostym tillsammans, kan dörren knoppar du väljer leverera ett liknande resultat.