docka installation: tips för en nivå och rak brygga

Steg 1 Plan Layout

Steg 2 Ställ in omkrets

Steg 3 Ställ in Pitch

Steg 4 Frame Dock

Båthamnen installationen är inte ett lätt jobb. Man måste vara mycket försiktig när bygga en båt brygga. Här är några steg för att bygga en rak, tålig och användbar båt brygga.

Utformning och planering för bryggor är inte ett lätt jobb, eftersom det finns många docka alternativ och människor har olika behov. När du vill bygga en 3 “x 24” båt docka, se till att allt material är på plats. Börja rita en blå ut, med hänsyn till de olika vattennivåer, till din båt och annat nödvändigt göra materialet listan och bekräfta att du köper rätt storlek styrelser.

Ställ dina omkrets. Kör alla dina insatser 2 inches förbi totala mätningar av din docka. Fyll upp gruset ungefär halvvägs i 5-gal hink. Detta gör det möjligt för skopan att flyta runt med dig i vattnet. Skär höjden av cirkeln konkreta former perfekt till önskad storlek som de borde vara 6 inches till 8 inches ovanför vattennivån. Ställ in konkreta formerna på det ställe där ca 4 inches senaste din sträng linje, som börjar med hörnen. För att hålla de konkreta formerna på plats, nivå och fylla dem med grus. Skär 4×4 efter mycket längre än önskad höjd, se till att du bredda upp utformningen ovan. Placera ditt inlägg i din linje.

Undvik att röra vid stolpen linjen och fyll varje inlägg med påsar av torr, färdigblandad betong. Betongen ska vara torr, eftersom de tjänster som redan kommer att fyllas av vatten. Rör om hela tiden och fortsätta att lägga mer konkret tills det blir tjock.

Du kanske vill ha en båt docka som har en fjärdedel stigning sluttande tillbaka. Det bästa och enklaste sättet att göra detta är genom att markera vart och ett av hörnen med krita så att du kommer att kunna se delningslinjen på alla inlägg. Utgångs höjd dockan beror på dina krav.

För att rama in bryggan, bygga tre box ramar för att placera dem på 4×4 inläggen från din docka. Efter att ha ställt upp dem på stolparna, kommer du att kunna se utanför gränsen till din båt brygga. Använd 16D naglar att skära två 2×6 till 10 ‘, sedan spika dem upp till toppen av din mittkonsol ram, men undvika att spika i den del som hänger över mittrutan. Skruva fast dem för att göra din båt docka borttagbar under vintern.

Avsluta ombordstigning upp det yttre av de 2×4 box ramar. Skär dem i full längd så att du kan använda bara en del på varje öppen ruta ram. När man ser på det, bör 2×6 vara på sidan av stolparna och 2×4 bör framför allt inlägg. Framing det här sättet gör det enkelt och flyttbara.

Tillsätt 1 ¼ inches däck styrelser till toppen av rutan ramar. Kör däck styrelser tills de slår ner. Efter alla däck styrelser är på, är ditt arbete. Dra centrumskruven först när du vill ta bort den båt brygga.