diy vinyl storm windows

Vinyl storm fönster kan kosta upp till halva priset av byta fönster och är inte svårt att installera.

Välja vinyl storm fönster innebär att man skär dina uppvärmnings- och nedkylningskostnader eftersom de gör ditt hem befintliga fönster mer energieffektiva.

Upprätthållandet av vinyl storm fönster är enkel, eftersom de inte kommer att varp, röta, rost, eller behöver målning. Löstagbara skärp gör lätt rengöring av vinyl storm fönster.

Typer av vinyl storm fönster

Vinyl storm fönster finns i både dubbelspår och trespårig kombination storm fönster och skärm. Vinyl storm fönster är fäst direkt till den befintliga fönsterkarmen. Ventilation möjliggörs genom att skjuta på skärmen.

Hur man installerar vinyl storm fönster

Steg 1 -Den perfekt passform

Mät alla fönster som kommer att ha vinyl storm fönster och vara säker på att alla mätningar är korrekta innan du beställer.

Om vinyl storm fönster inte passar ordentligt de inte kommer att ha en tät förslutning eller fungerar korrekt.

Steg 2 -Vad du behöver för installation

• Exteriör täta, • Caulk pistol, • Borra, • Plåt skruvar

Steg 3 -Att igång

Borra hål runt ramen av vinyl storm fönster var 12 tum om det behövs. De flesta vinyl storm fönster kommer med förborrade skruvhål.

Steg 4 -Adding adhesiv

Tillämpa caulk till ramen av vinylstormfönster. Tillsätt sedan caulk till de yttre kanterna av huset fönsterramen. Var noga med att fördela täta jämnt så vinyl stormen fönster kommer att ha en bra tätning.

Steg 5 -Installation

Tryck försiktigt förberedda vinyl storm fönster i öppningen av hus fönster. Se till att vinyl stormen fönstret är centrerat och nivå. Lämna ett litet mellanrum upptill för expansion på grund av temperaturförändringar och se till att botten vidrör fönsterbrädan.

Steg 6 -funktionen

Nu när vinyl storm fönster är på plats prova storm fönster och skärmen för korrekt smidig användning.

Vinylfönsterramen många behöva justeras om det finns ett problem med att skjuta storm fönster och skärm.

Steg 7 -Completing installationen

Börja överst av vinylstormfönster för att borra i skruvarna och flytta runt i fönstret tills alla hålen är fyllda. Efter, fästa vinyl storm fönster täta den nedre kanten.

Var försiktig att inte täta hål i botten av vinylstormfönster. Dessa hål släppa ut fukt från vinyl storm fönster.

Om fönstret inte har dräneringshål längs bottenkanten lämna ett par små utrymmen öppna.

För att avsluta projektet säkra vinyl storm fönster extender till huvudfönsterbrädan. Åstadkomma detta genom att sätta skruvarna i fönsterbrädan så att skruvhuvudena hålla extender på plats.