DIY tyg-panel bifold dörrar

I varje hem, bi-faldig dörrar är i allmänhet en billig, utrymmeseffektivt sätt att eliminera den traditionella dörr i ett rum, oavsett om en garderob eller en dörröppning. Det är mycket enkelt att piffa upp dina bi-faldig dörrar för att lägga till lite mer dekorativa stil på ditt utrymme. Använda tyg för att förbättra dina bi-faldig dörrar är en enkel gör-det-själv-projekt som kan göras på ett par timmar utan att skada din plånbok.

Att dekorera dina bi-faldig dörrar som använder tyg, har du flera olika alternativ att välja mellan beroende på din stil och inredningen i rummet. För en elegant fransk dörr utseende du har två alternativ: en fullständig panel eller en halv panel. Du kan också göra en infälld panel med tyg och trim.

Full-kassett French Door

För en fullständig-kassett franska dörr look, köpa ett set (2 stänger) kafégardinstänger som kommer att lämna en högst 2 inches av avtäckt dörr på vardera sidan för varje panel. Du kan antingen köpa gardiner, eller gör din egen. Vare sig att köpa eller göra dina gardiner, se till att ditt material är en ½ till 2 gånger bredden av panelen på bi-faldig dörr. Var noga med att mäta korrekt för tyget eller din gardin så att gardinen ska spänd. Välj ett mönster som är enkel när du väljer tyg eller gardin så att den inte överväldiga den totala inredningen i rummet.

När du installerar maskinvaran på bi-faldig dörrpanelen, lämnar ungefär sex inches från toppen och botten. Sätt ditt spö i toppen staven fickan och fäster fästena du monterade på dörrpanelen. Efter hängande toppstången, göra samma sak för den nedre stången fickan. Med hjälp av en samordnande tråd kantade band eller en sladd tie-back, knyta mitten av gardin tillsammans i mitten av gardinen. Upprepa för varje panel.

Half-kassett franska Door

En halv-kassett franska dörrar utseende kan åstadkommas på två sätt. För den mer sofistikerade stil, följa alla stegen ovan med undantag för längden. Din nedre stång bör lämna ungefär 2 inches ovanför undersidan av bi-faldig dörr. Om du önskar, knyta gardinen i mitten precis som hela kassettport. Din andra alternativet ger dig mer av ett land café utseende. Istället för att använda två stavar per panel, bara använda en. Låt din underkant flyta som ett fönster gardin. Du kan också använda två gardiner och bind tillbaka på vardera sidan.

försänkt panel

En försänkt panel är enkel att göra, men att mäta korrekt är mycket viktigt. Mät 4 inches i varje sida av bi-faldig dörr och med hjälp av en penna och en måttstock, spåra rektangulärt område du kommer att täcka med tyg. Mät tyget och skär enligt måtten mätt på panelen. Med hjälp av en spray lim, spreja och fästa tyget till panelen. Med hjälp av en tunn dekorlister, målade i en samordnande färg, fästa trim med trälim eller lim lämpligt att dörrens material.