diy topplock porte

Steg 1 – Börja med cylindrarna

Steg 2 – Matcha Packning

Steg 3 – Jämna åsarna

Steg 4 – Polska Heads

Om du är intresserad av att öka motoreffekten hos bilen, är processen för topplocksporte vad motorn behöver. Topplocks portning kräver att du justera ingångs- och utgångsportar hos motorn för att förbättra luftflödet och därmed öka hästkrafter utan att kompromissa med motorns hållbarhet eller bränsleeffektivitet. Topplocksportering tjänster kan utnyttjas på specialiserade garage faciliteter, men du kan också göra det själv och spara lite pengar. Nedan ges några grundläggande instruktioner för DIY topplocks rapporteringen.

Topplocks portning är en enkel att följa processen som börjar med rengöring de igensatta topplock. Cylinderhuvudena påverkas av betydande uppbyggnad över tiden. Denna uppbyggnad påverkar fungera effektivt. Ta bort uppbyggnaden är en ganska enkel process: dunk huvudena i delar bricka att lossa och ta bort envisa uppbyggnad. När kolpartiklarna är fria, använda en skrubber på huvudena för att säkerställa att det inte finns några rester kvar. När du är klar se till att torka huvudet helt med en blåspistol.

Det är viktigt för insugsportarna cylinder för att matcha huvuden för att fungera effektivt. Om packningarna är inkompatibla, stör det luftflöde. Vid omaka packningar, är allt du behöver göra omforma de två portar till samma storlek. Det enklaste sättet att göra detta är att skapa en skiss genom att jämföra insugningsröret och huvudet. De flesta människor tycker sprut bläck är det enklaste att använda för observation skillnaden mellan de två. Spraya på lätt och fila bort på överskottsmaterialet tills du skapa samma storlek.

Ventilporten spelar en viktig roll vid reglering av luftflödet till motorn. Nu, om det finns en skarp ås mellan inloppsöppningen och ventilen, kommer det att hindra flödet av luft, vilket orsakar problem. Det är därför det är viktigt att jämna ut åsarna av huvudet. Först, analysera storleken av åsen, den större åsen, desto mer utjämning krävas. Sedan, med hjälp av en cylindrisk sten, jämna åsen till en punkt där inloppsöppningen och ventilporten inte har en definierad ås mellan dem. Säkerställa en smidig övergång mellan de två möjliggör smidig luftflöde också.

Nästa steg i cylinderhuvudet porting process är att polera cylinderhuvudena. Du kan uppnå denna effekt med hjälp av en vanlig die kvarn. Börja med att polera inloppsöppningen först, även om polering av insugningsporten inte har så mycket effekt som polering avgasporten gör. Men lätt jämna ut ojämna områden och polera hamnen. Nu följer samma procedur med avgasportarna. Du kommer att märka en omedelbar ökning på motoreffekt efter denna process.