diy rustik konstläder spegel ram

Med hjälp av en konstläder spegel ram för att lägga till en jordnära varm känsla till något rum i ditt hem är enkel och kommer att ge din rustik inredning personlighet. Följ dessa steg för att skapa en one-of-a-kind konstverk som är funktionell och vacker.

Steg 1: Välja Fauxläder

Vid val av konstläder för detta projekt finns det flera saker att tänka på. Den första är färgen på lädret. Välj en varm brun färg. Värmen i konstläder kommer att ge sig till rustik känsla av spegelramen. En annan sak att tänka på är strukturen på lädret. Vissa faux läder finns i en naturlig struktur och andra erbjuder en präglad look såsom faux croc eller ormskinn. För detta projekt är det rekommenderat att stanna med en naturlig läder konsistens eftersom det kommer att vara det bästa valet när åldrande lädret. Du kommer att behöva köpa 4 1/2 varv av konstläder.

Steg 2: Kapning av konstläder

Använd en vass sax eller en mattkniv för att skära läder. Klipp remsor av läder som är längden på varje sida av den ram som du väljer att täcka. Tillsätt 4 inches till mätningen längden eftersom detta gör att du kan linda spegelramen. Bredden av remsan av läder bör vara 4 inches bredare än bredden av spegelramen som du använder för detta projekt.

Steg 3: Inslag Frame

När inslag ramen med konstläder först vika i en tum på den sida av läder som kommer att ställas inför spegeln. Att göra detta kommer att ge dig en ren kant när de blir lädret i sömmarna. Wrap varje bit läder runt sidorna av ramen häftning det på baksidan av ramen med en häftpistol. Gör detta för alla fyra sidor. När du kommer till hörnen geras dem på en 45-graders vinkel för att skapa ett snyggare utseende till läder ram.

Steg 4: Aging den konstläder

För att ge ramen en äldre rustikt utseende användning en trasa och gnugga en mörk fläck på konstläder. Låt fläcken torka i minst en timme innan du fortsätter till nästa steg. Fläcken kommer att arbeta i sprickor i konstläder och mörkare utseende på ramen.

Steg 5: försköna Frame

För att avsluta ram, 1/2 hammare gammaldags möbler stift tum isär som en gräns på spegeln. De stift kommer att lägga till den rustika känsla av spegeln med en unik touch.

Minns när hängande spegeln för att hänga den med centrum av spegeln i ögonhöjd.

Skapa en rustik konstläder spegel ram är enkelt om du följer dessa 5 steg. Denna spegel ram är funktionell och kommer att lägga värme till någon dekor.