diy fordonsfönsterErsättning

fönsterbyte Automotive kan vara ett dyrt projekt om du anlita en professionell. Däremot kan alla bilälskare utföra bilrutan reparation. Allt du behöver är en grundläggande förståelse för processen.

En vanlig missuppfattning är att alla spruckna fönster behöver bytas. Det finns många typer av sprickor som kan förstöra en enda glasytan men andra behöver helt enkelt en enkel reparation. De flesta sprickor kan lätt repareras med kit från automatisk leverans butiker.

Sprickor större än 24 inches kräver att en hel fönster byts ut. Om du fortfarande kan se delar av sprickan efter att ha placerat ett kreditkort över sprickan, kommer du antagligen att ersätta fönstret.

Steg 1 – Att köpa ett fönster, Det finns massor av butiker som annonserar deras bilfönster inventering. Det är viktigt att känna till år, märke och modell av bilen så att du köper rätt fönster för din bil.

Steg 2 – Byte av fönster, du kan ta bort fönstret från antingen en främre eller bakdörr. Kontrollera att du har en bruksanvisning eller annan källa för professionella råd till hands innan du börjar. Processen fönster reparation kommer att innebära skalar bort skydds väder material och eventuell användning av ett rakblad för att bidra till att undanröja fönstret. När glaset tas bort, rensa bort allt skräp.

Steg 3 – Undvik fara, alltid bära handskar för att undvika skador när du byter ut en bilruta. Läs bruksanvisningen så att du gör reparationen korrekt. Var mycket försiktig vid hantering av glas under fordonsfönsterbyte. Även små sprickor kan orsaka fönster för att plötsligt bryta, vilket kan leda till skada.

Steg 4 – Att få glaset i, Rengör det nya glaset. Sakta placera glaset i facket. Det kan finnas fästen och klämmor är fästa vid glaset som kommer att behöva anpassas. Innan du drar åt skruvarna, se till att fönstret känns tryggt. Om glaset är på en bildörr, se till att det fortfarande fungerar korrekt. Oavsett om du gör en hel fordonsfönster ersättning eller bilfönster reparation, bör säkerhet alltid komma först.