diy fönster reparation

Fönster reparation är billigare sedan ersätta ett trasigt fönster. Trasiga fönster kan uppstå av många anledningar, inklusive vindfällning, flygande föremål eller fönster fel. Du kan betala någon att göra fönstret reparera eller fixa trasiga glaset själv. Bär alltid skyddsglasögon och arbetshandskar.

Steg 1 – Fönster reparation för krossat glas

Både stora och små fönster kan repareras på samma sätt. Dock är det säkraste sättet att försöka fönster reparation på en stor fönsterruta för att ta bort hela fönstret och placera den på en plan yta.

Spruckna glas lätt bryts ut genom att försiktigt trycka på det med en liten hammare. Du kan förhindra flygande glas genom att täcka fönstret med en trasa. Om glassplitter, använda händerna eller tång för att dra skärvor ur fönsterrutan.

Spara glasmästare punkter (små trianglar) eftersom de behövs för att hålla glaset i fönsterkarmen. Om du inte kan spara gamla glasmästare poäng de kan köpas på järnaffär.

Steg 2 – Ta bort kitt från fönsterramen

Efter att ha tagit ut glaset, fortsätter fönstret reparation genom att ta bort kittet från fönsterramen. Använd en stämjärn, spatel eller jack kniv tillsammans med en värmepistol för att utföra denna uppgift. En värmekälla bidrar till att mildra den spackel, men vara noga med att inte bränna träram. Under fönstret reparation, ta er tid att Skrapa ut kitt utan att skada fönsterkarmen.

Steg 3 – Att mäta fönsterglas

Den viktigaste delen av hem fönster reparation är att se till att glaset passar fönsterkarmen. För att säkerställa att det nya glaset kapas till rätt storlek, mäta glaset med en tumstock eller måttstock. Låt 1/8 “avslut på alla sidor.

Steg 4 – Sätta glas

När alla av den gamla spacklet avlägsnas, täcka fönsterkarmen med linolja innan applicering av ett tunt skikt av nytt kitt.

Slutföra hem fönster reparation genom att trycka på glaset i kitt och sedan sätta in glasmästare punkter. Tryck dem peka nedåt med en skruvmejsel eller hammare i fönsterkarmen. Applicera kitt runt glaset och sedan måla fogarna mellan glaset, kitt och trä för att täta.