diskmaskin reparation: läckande dörr

Steg 1 – Titta först för enkel lösning

Steg 2 – Kontrollera att diskmaskinen Nivå

Steg 3 – Kontrollera luckans tätning

Steg 4 – Kontrollera tvätt Arm

Steg 5 – Kontrollera dörren Alignment

Steg 6 – Byt packningen

Steg 7 – Undersök dörrlåset

En läckande luckan kan verka som en skrämmande diskmaskin reparation problem, men det kan vara ganska enkelt att åtgärda. Du kan lösa detta problem genom att följa de fem stegen nedan.

Många gånger en diskmaskin har läckt enbart på grund av att använda för mycket diskmedel. Ibland kan fel typ av tvättmedel har placerats i diskmaskinen.

Var noga med att undvika att lägga mer tvättmedel än vad som rekommenderas för diskmaskinen, och aldrig använda i diskmaskinen flytande tvättmedel avsedd att diska i diskhon. Också undvika att skölja av disken med denna typ av tvättmedel innan du lägger dem i diskmaskinen.

En annan enkel orsak kan laddar rätter felaktigt i tvättmaskinen. Du kan identifiera detta som orsak om du märker att det läckande vattnet är sudsy eller om du märker vatten rinner genom dörren på framsidan.

Om en av dessa saker verkar vara orsaken bakom läckan, kanske du inte behöver någon diskmaskin reparation.

Undersök diskmaskinen att se till att alla fyra benen på diskmaskinen vilar stadigt på golvet. Använd om möjligt en snickare nivå för att se till diskmaskinen själv är nivå.

Ibland förekommer vattenläckage på grund av korrosion på packningen av dörrtätningen. Dörrtätningen hjälper till att förhindra vattenläckage men ofta blir skör, krymper eller tårar från slitage. Om det vid prövningen av packningen, finner du att det har blivit stel och spruckna, bör du byta ut det.

Ibland plast tvätta armarna av en diskmaskin, på grund av slitage, börja dela i sömmarna. När detta händer, tvingar trycket i vatten på dörren och genom packningen. För att avgöra om delade spolarmarna är orsaken till läckor, starta diskmaskinen, öppna den och kontrollera båda ändarna av spolarmarna för öppningar eller sprickor.

Undersök dörren till diskmaskinen för att avgöra om den passar ordentligt i dörren packning. Om den inte gör det, kan det vara orsaken till läckage.

Om du behöver byta packningen, först ta bort den gamla packningen, som hålls i ett smalt spår i dörren. För att ta bort packningen, helt enkelt grepp packningen med en tång och bestämt dra den från spåret.

Efter att ha köpt en ny packning på din lokala järnaffär, sänk packningen i varmt vatten i flera minuter för att mjuka upp den. Mjuknings gör att du kan sätta in packningen lättare i spåret. Efter insättning av nya packningen börjar en tvättcykel för att avgöra om diskmaskinen reparation har löst läckan problemet.

Undersök dörrlåset för att se om den behöver justeras. Skjut spärren i, sedan skruva loss och dra åt den. Efter dra åt det, stänga dörren och köra diskmaskinen. Om diskmaskinen börjar läcka, dra åt spärren igen.