diagnostisera torktumlaren vent buller

Mal eller skallrande

visslande

Droppande

Ju längre du har använt torktumlaren vent, desto större är chansen att du kommer att utveckla ett problem med ventilationssystemet. Äldre torkare är inte sannolikt att vara så effektiv som nyare versioner, och de kan också lida av överanvändning. Om torktumlaren vent börjar göra konstiga ljud, måste du utföra några snabba underhåll av ventilations att förhindra att situationen förvärras. Om inte problemet är särskilt allvarligt, behöver du inte att kalla in personal för något som du bör kunna göra själv. Förutsatt att du har vissa grundläggande hem förbättring färdigheter, kan du skruva en bult, till exempel, och sedan kunna diagnostisera ljud som kommer från torktumlaren vent.

Om du upptäcker att din vent eller ventilationsrören börjar skramlande och gurglande varje gång du startar torktumlaren kan du behöva en av ett antal problem. Det allvarligaste problemet är en ansamling av ludd längs sidorna av rören, och i slutet. Ludd i ventilations är den främsta orsaken till ventilations bränder. Försöka bli av ljud genom att städa bort ludd. Ett annat problem som kan orsaka skrammel är en lös skruv. När du inte använder torktumlaren, promenera längs röret, skramlande var och en i tur och ordning. Du kanske upptäcker att en av konsol skruvar, som håller röret på väggen, har arbetat sig loss. Åtgärda detta genom att helt enkelt skruva den på plats. Ett annat problem med ventilationssystemet skulle kunna vara att en del skräp är i röret. Förvånansvärt små mängder av pinnar, stenar och liknande kan göra höga ljud i ventiler, och även om det är lätt för dem att bäras av den varma luften, de ofta inte gör det så långt som ventilen. Rensa bort dessa bitar av skräp och du bör vara fri från buller.

En märklig visslande ljud från rörsystemet när torktumlaren används kan orsakas av luft som kommer ut genom ett hål mellan lederna. Detta kan ske helt plötsligt, och orsakas av rören expanderar och upphandlande genom fukt, och då inte lösa tillbaka i exakt samma position. Försöka passa rören ihop, och lägga ett lager av täta runt skarven.

Ljudet av droppande vatten som kommer från ventilations är mest sannolikt just detta. Ventiler kan ackumuleras vattenånga när den torra luften bärs in i rörsystemet, och när luften är tillräckligt långt bort från torken, kyler det, så att vattnet att stiga ned till botten av rören. Detta kan läcka genom ventilationsöppningen, eller också kan de fångas någonstans i systemet. Du bör undersöka dina rör för tecken på läckage, och titta igenom läckan huven vid utloppet för vattenfläckar, eller en pool av fukt.